Annons

FBC:s backtalang förlänger

FBC vill öka satsningen på egna produkter i framtiden.
Ett nytt kontrakt med Matilda Abramsson är ett bra förstasteg.
– En viktig förlängning, säger sportchefen André Piechowicz.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 2 mars 2019
Matilda Abramsson har skrivit på ett nytt kontrakt med FBC Kalmarsund.
Matilda Abramsson har skrivit på ett nytt kontrakt med FBC Kalmarsund.Foto: Magnus Anderberg

Matilda Abramsson är bara 18 år gammal, men har redan SSL-rutin i bagaget. Backen kom upp från ungdomsleden under FBC:s säsong i SSL för två år sedan. Då gjorde talangen tio matcher och ett mål.

När Kalmarsund snart ska inleda en ny kvalresa mot landets högstaliga så väljer Abramsson att förlänga sitt kontrakt. Backen har skrivit på ett tvåårsavtal.

Annons

– Vi har haft väldigt bra samtal. Hon är otroligt professionell, har ett elittänk och vill spela i högstaligan med hennes moderklubb. Rasmus (Bernhardsson, tränare) är väldigt nöjd med henne och hon tar för sig mer och mer för varje säsong. En viktig förlängning, säger sportchefen André Piechowicz.

Abramssons förra kontrakt gick ut efter den här säsongen. Numera är det bara två spelare i truppen, Matea Corkovic och Ellen Willsund, som finns kvar i skaran som sitter på utgående avtal.

– Ambitionen är att förlänga med båda, men det finns andra prioriteringar i livet också. ”Tea” går ut skolan till våren. Det är lite jobb och sånt som styr styr där.

Kalmarsund sitter i en lurig sits med tanke på det stundande kvalet till SSL. Nästa säsongs serietillhörighet är avgörande på många sätt, både när det gäller befintliga truppen och nya tillskott.

I nuläget vet inte FBC vilken nyförvärvshylla man kan välja från.

– Det en extremt svår situation. Vi jobbar parallellt med två spår, ett för SSL och ett för om vi skulle stanna kvar i allsvenskan.

Unga talangen Hilma Liebgott blev årets första nyförvärv för FBC när hon anslöt från Craftstaden i slutet av januari.

– Tanken är att vi ska behålla 90 procent av den nuvarande truppen och bygga på våra egna produkter. Vi har värvat väldigt mycket utifrån de senaste säsongerna och kanske fått en stämpel som köpelag. Det finns väldigt många duktiga spelare som kommer underifrån, det gäller att hitta en bra balans där.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons