Annons

Missade första matchbollen: ”ska dit och förstöra festen”

Kalmarsund har haft ensamrätt på stolpe in i kvalspelet till SSL, fram till torsdagskvällen. Mot Göteborg var det snarare bortalaget som hade marginalerna med sig. Det blev förlust med 3–4 och nu väntar avgörande match på söndag.
– Pressen ligger på Göteborg nu, de har hemmafördel. Vi ska upp dit och förstöra festen för dem, säger Rasmus Bernhardsson.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 5 april 2018 • Uppdaterad 6 april 2018
Danielle Warme och gänget var steget efter i första perioden mot Göteborg och kunde inte hämta upp trots stark slutforcering.
Danielle Warme och gänget var steget efter i första perioden mot Göteborg och kunde inte hämta upp trots stark slutforcering.

FBC fick precis som mot Lockerud i första kvalspelet en tung start i hemmamatchen, men den här gången kunde laget inte komma tillbaka.

– Det är första perioden som fäller oss, det håller liksom inte att komma igång så sent, säger lagkapten Malin Andersson.

Annons

– Vi vet att vårt försvarsspel måste sitta, för vi gör tyvärr inte så mycket mål liksom. Idag funkar det inte i första och då smäller det. Försvaret satt inte någonstans, det är jättetråkigt.

Ni brukar vara kliniska där, vad är det som felar nu?

– Det var alldeles för mycket returer som studsar i mitten, vi får inte undan bollarna. Sedan fick de in skitmål och det fick inte vi den här gången. Vi stod också och vevade framför kassen men missade bollen.

När de gör sina mål, blir det att man börja jaga reducering för mycket då?

– Ja, lite så, och då tummar vi ännu mer på försvarsspelet. Vi vill bryta bollarna och göra mål och då släpper vi in bollar istället. Där är vi inte bra, vi måste ha det låga försvarsspelet och gå på kontringarna.

Göteborg klev upp till 3–0 innan FBC reducerade.

– Vi kommer ut lite rädda för att förlora något vi inte har. Vi blir för passiva. Sedan blir det lite nerver när de gör 1–0. Idag gör vi inte en tillräckligt bra match över 60 minuter, säger tränare Rasmus Bernhardsson.

I andra var FBC tillbaka i matchen men saknade den riktiga skärpan framåt.

– Vi spelar upp oss anfallsmässigt i andra men är fortfarande inte hundra i försvaret. I tredje blir Göteborg väldigt passiva men vi har inte marginalerna med oss.

Är det en fråga om tur eller skicklighet?

Annons

– Det är också en förmåga att hålla fokus, en stolpträff är ju en miss. Man kan dra det till att det är otur men det är en miss faktiskt.

FBC satte in en slutspurt, men gjorde inte mål på två power play, sedan kunde Göteborg hålla undan efter ett sent FBC–mål.

– Det blir stressigt och vi tar dumma avslut. Vi sätter dem inte på mål eller så får deras målvakt bollarna i magen, där måste vi vara lite kyligare och komma till bättre avslut. Jag tycker det blir bättre och bättre, sista tio är det bra men då är det försent liksom, säger Malin.

– Vi har haft tur tidigare, både i play off 1 och 2. Idag är det stolpe ut istället, säger Rasmus.

Utjämnat i matcher alltså. Nu blir det avgörande kamp i Göteborg på söndag.

– Vi har inte tid att gräva ner oss. Vi måste upp på hästen och köra igen. Det är små detaljer, mycket en attitydsfråga. Det blir tight och en kokande gryta där. Men vi har en jäkligt bra morot till den matchen.

Vem har den mentala fördelen nu?

– Pressen ligger på Göteborg nu, de har hemmafördel. Vi ska upp dit och förstöra festen för dem.

Malin Andersson:

– Det är inte så mycket att förändra utan hade vi gjort det vi skulle idag så hade vi inte släppt in målen vi gör idag. Det ska bli kul med en direkt avgörande match. Nu hade de pressen på sig och då spelar vi på lika villkor, det ska bli häftigt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons