Annons

FBC-match hotades att ställas in

FBC Kalmarsunds bortamatch mot Storvreta i Uppsala hotades att ställas in. Detta efter att golvet tagit stryk vid två konserter med Tomas Ledin. Vid 12.30-tiden bekräftade dock Storvreta att matchen kommer spelas som vanligt.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 28 oktober 2018
Foto: Magnus Jansson

Anledningen till söndagsförmiddagens olika turer var två konserter med Tomas Ledin som ägt rum fredag och lördag kväll. Enligt UNT var det stora gropar i golvet i IFU Arena och det var länge oklart om matchen skulle kunna spelas.

– Jag har hört att det är gropar i planen. Sirius match mot Endre kan vi nog flytta till en av de mindre planerna. Vad gäller Storvretas match får vi ta en diskussion med domare och Storvreta. Vi måste fatta ett beslut så snabbt som möjligt, sa IFU Arenas vd Tomas Grönberg till UNT.

Annons

– Jag kan inte säga vad som har gått snett om det nu har gått snett den här gången. Sådant här ska inte få ske och det är hur tråkigt som helst. Det är klart att vi har ett jätteansvar och det är ett faktum att golvet har varit dåligt skyddat.

Vid 10.20-tiden på söndagen hade tränare Adam Kallenberg och FBC Kalmarsund inte hört något.

– Nä, vi har inte fått någon information om det. Vi är på väg upp som vanligt.

Efter många turer och uppgifter fram och tillbaka bekräftade Storvreta på sociala medier vid 12.30-tiden att matchen kommer att spelas som vanligt på huvudgolvet i IFU Arena. Tekning sker klockan 17.00.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons