Annons

Erik Karlssons lopp lever vidare i nytt namn: ”Bestämt att köra”

Förra året var det i Erik Karlssons minne som loppet i Torsås arrangerades.
I år ska en tradition påbörjas när den bortgångne Högby-löparens egna lopp bytt namn.
– Ett minneslopp blir det bara en gång, säger Högby IF:s tränare Christer Persson som under många år haft Erik under sina vingar.
Löpning, Eriks lopp • Publicerad 16 februari 2023
Den 20 maj är det dags igen.
Den 20 maj är det dags igen.

Det var vid Sylvesterloppet på nyårsafton 2021 som Erik Karlsson tog sina sista löpsteg. Bara dagar efter lämnade han en familj, vänner, Högby IF och en hel löparkrets i stor sorg. Nu är den tiden förbi och loppet som i maj förra året arrangerades i hans minne ska nu leva vidare. Denna gången med glädje och med ett nytt namn.

Eriks lopp.

Annons

– Ett minneslopp blir det bara en gång. Vi har ihop med fonden bestämt att köra vidare eftersom det inte finns något löplopp i Torsås, säger Högby IF:s Christer Persson som fortsatt kommer att engagera sig i loppet även om föreningen lämnar över arrangörskapet till fonden och de starka drivkrafterna som finns kring loppet.

”Det är många där nere som hjälper till.”
Christer Persson.

Eriks mamma Rosita och bror Gustav är två av väldigt många som gladeligen hjälper till med fonden och därmed loppet.

– Det är fonden, där jag sitter med, som arrangerar kan man säga. Men sedan är det ju många där nere som är med och hjälper till.

Alla pengar kommer oavkortat att gå till den fond som är uppkallad i Eriks minne.

– Vi ska försöka att hålla nere utgifterna så långt det är möjligt och så ska vi ha en första stipendieutdelning innan start.

Loppet är planerat till den 20 maj klockan 11. Start och mål kommer likt i fjol vara på Sahara aktivitetsområde och deltagarna kommer kunna välja mellan att springa fem eller tio kilometer. Vidare kommer man likt i fjol också att uppmana alla att delta efter sina förutsättningar med budskapet ”gå lunka eller löp”.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons