Annons

En period förstörde dagen

Två bra perioder förstördes av en dålig däremellan.
Endast målskillnaden håller Kalmarsund ovanför strecket nu.
– Det blev lite för bekvämt därute, säger FBC-tränaren Elias Andersson.
Innebandy, div. 1 herr • Publicerad 11 februari 2019
Unga Oliver Samuelsson var pigg hemma mot Åstorp/Kvidinge.
Unga Oliver Samuelsson var pigg hemma mot Åstorp/Kvidinge.Foto: Magnus Jansson

Första perioden slutade 1-1. Den tredje vann FBC med 3-0. Men däremellan hade en blek mellanakt förstört dagen. Gästande Åstorp/Kvidinge vann den med klara 5-1.

– Jag är fortfarande besviken. Vi gör en bra förstaperiod och har två ramträffar bland annat, men sedan går vi ner oss. Inte så mycket spelmässigt, utan mer att vi inte är närvarande. Det blev lite för bekvämt därute, tyvärr, säger FBC-tränaren Elias Andersson.

Annons

Åstorp/Kvidinge trillade ur allsvenskan i fjol och är ett av ettans topplag den här säsongen.

– Vi gör en bra prestation och spelar med ett ungt lag. Det är många som tar chansen och börjar ta för sig. Åstorp är ett väldigt skickligt lag och har i princip samma gäng som i fjol.

Andersson väljer att plussa Oliver Samuelsson och lagkaptenen Marcus Andersson lite extra. FBC:s streckkonkurrent Stanstad vann sin match i helgens omgång. Det innebär att enbart bättre målskillnad håller nian Kalmarsund ovanför det negativa strecket.

På söndag väntar just tiondeplacerade Stanstad hemma i Färjehallen. Båda lagen står på 16 poäng inför mötet.

– Det spelar ingen roll att vi förlorade i helgen. Matchen mot Stanstad hade varit rejält viktig ändå. Det är tunga poäng på spel där, säger Elias Andersson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons