Annons

Drygt 70 starter i årets ÖM

Medaljer i 15 olika klasser ska delas ut när badminton-ÖM avgörs i Färjestadens sporthall under lördagen.
Badminton-ÖM • Publicerad 15 mars 2019
BK Fåkens Felix Karlsson vann ÖM-guld 2017 men lyckades inte försvara titeln i fjol. I år är han återigen av av favoriterna på herrsidan.
BK Fåkens Felix Karlsson vann ÖM-guld 2017 men lyckades inte försvara titeln i fjol. I år är han återigen av av favoriterna på herrsidan.Foto: Arkiv

Ett 50-tal spelare från de tre föreningarna Fåken, Högsrum och Mörbylånga är anmälda.

– På senior- och ungdomssidan är intresset ungefär som vanligt. Däremot blir det inga motionärer i år. Men det är väl bättre att framtiden är många istället, säger Mikael Tornemo från arrangörsföreningen BK Fåken.

Annons

Vad blir dagens höjdpunkt?

– Det är väl att se om Felix (Karlsson, BK Fåken) kan ta tillbaka sin titel som han tappade i fjol. Han borde kunna vinna dubbeln också ihop med Richard (Karlsson).

– Sedan är han även anmäld i mixdubbeln tillsammans med sin mamma (Carola Karlsson). Han har chans på tre guld, men då får han jobba väldigt, väldigt hårt (skratt).

Totalt blir det 73 starter fördelat på 15 tävlingsklasser för ungdomar och seniorer.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons