Annons

DNA-spår kan lösa brandgåtan hos FIK Färjestaden

Polisen har hittat spår som man misstänker kan ha med brandorsaken att göra i samband med att FIK Färjestadens skjul brann ner i söndags.
– Man har hittat vissa föremål som vi misstänker kan ha DNA på sig, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.
FRIIDROTT • Publicerad 18 juli 2018
Arne Svensson visar en del av utrustningen som förstördes i branden.
Arne Svensson visar en del av utrustningen som förstördes i branden.

Det var i söndags eftermiddag som ett skjul hos FIK Färjestaden brann ner och utrustning för omkring 250 000 kronor förstördes. Nu har polisen genomfört en brottsplatsundersökning av platsen.

– Där har man hittat vissa föremål som vi misstänker kan ha DNA på sig. De är därför ivägskickade på analys, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund

Annons

– Så det som händer nu är att vi inväntar svaren på den analysen.

Detta beräknas ta några dagar.

Sedan branden på Arnevallen har engagemanget varit stort, insamlingen för klubbens och Arne Svenssons räkning har fått massiv spridning:

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons