Annons

Championatsmedaljer till Ölands Voltige

Ölands Voltige från Sikehamn Hästsportklubb har återigen rönt stora framgångar vid det som kallas skrittchampionat i voltige. För fjärde året i rad deltog Ölands Voltige på tävlingen som genomförs hos Voltigeklubben Caprifolen i Halmstad. Molly Holmer knep guldet individuellt. Det blev en silverplats för laget med 5,896 poäng.
Ridsport • Publicerad 16 juni 2019
Lovis Barkevall och Molly Holmer från Ölands Voltige Sikehamn Hästsportklubb, säkrade en silvermedalj när skrittchampionatet i voltige avgjordes på Caprifolens voltigeklubb i Halmstad.
Lovis Barkevall och Molly Holmer från Ölands Voltige Sikehamn Hästsportklubb, säkrade en silvermedalj när skrittchampionatet i voltige avgjordes på Caprifolens voltigeklubb i Halmstad.Foto: Privat

Julia Kemna, som är tränare och ledare för Ölands Voltige summerar en bra helg.

– Vi är verkligen nöjda. Laget hade aldrig genomfört sitt kür-program till häst. Vi fick dessutom låna en häst som heter Wellington från arrangörsklubben, som jag fick longera så det är ju verkligen bra gjort av tjejerna, förklarar Julia Kemna.

Annons

Klubbens egen häst Keanu har drabbats av skada och var inte i form till helgens skrittchampionat. Däremot fick klubbens lilla B-ponny Elsa följa med.

– Ja, hon gjorde verkligen sitt bästa och lag 2 fick ihop 5,355 poäng på henne, förklarar Julia.

Totalt sett blev det fem placeringar under helgen för Ölands Voltige.

– Den individuella klassen var ju roligast! Tre av fyra placeringar, av totalt 19 starter, gick till oss. Molly Holmer försvarade sitt guld från förra året med 6,165 och Lovis Barkevall, som debuterade i tävlingssammanhang knep silvermedaljen, båda red då den lånade hästen Wellington. Emilia Johansson slutade på fjärde plats med vår egen ponny Elsa, summerar lagledare Kemna.

Den femte medaljen kom i Pas de deux-klassen, två voltigörer gör rörelser på en häst. På arrangörsklubbens häst Enia blev det 6,030 poäng för Molly Holmer och Lovis Barkevall. Inte heller inför denna klass hade paret hunnit testa küren på hästen före tävlingsstart.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons