Sport

”CC” har hittat hem

Fotboll, div. 3 Artikeln publicerades
Glömminge i vått och torrt. Och i snö. För Christoffer ”CC” Carlsson.
Glömminge i vått och torrt. Och i snö. För Christoffer ”CC” Carlsson.

Han tycker det är jäkligt kul med gristräning, då 20 karlar står och skriker på varandra. Han var snabb forward från Smålandsstenar. Nu är han istället smart och defensiv i roder. Han är den den rutinerade kraften som har fått en nytändning. Han har lämnat bortskämda ungar, tjat och gnat och hittat hem igen i den berömda Glömmingeandan.

fakta

”CC” avslöjar

Vem är sämst på att köra traktor?

– Victor Grusell, Stockholmsbo, han vet nog inte vad en traktor är.

Vem har högst på ett IQ-test i gänget?

– Tobias Svensson är rättså klipsk även om folk ingen tror det. Klok är väl synd att säga, men han är jävligt smart.

Vem när en dröm om att vara med i Paradise hotell?

– Alla gånger Linus Runesson, han gillar att synas och missar inte många av de programmen.

Vem spenderar matchgenomgångarna med att swipa på tinder?

– Det är väl Runesson igen, han är glad singel och han sitter mycket med telefonen. Det är inte omöjligt att han han swipar, men han smyger med det lite innanför jackan.

Vem vill vara med i Lets Dance men skulle aldrig erkänna det?

– Jag tror ”Snurre” (Andreas Persson) får ta den. Han är glad i att dansa. Han har jag sett nån gång på Krögers dansgolv. Men det såg inte bra ut så han behöver en bra danslärare. Han blir nog en Lasse Brandeby som går vidare på charm.

Vem skulle vara bäst som bad guy i en Johan Falk–film?

– David Jansson, han har riktigt bra mörka ögon. Jag tror inte han har några skådespelartalanger men det behövs väl inte i en Johan Falk-film? Det blir mer ett väldigt naturligt vrålande.

Vem dominerar i Hela Sverige bakar?

– Tim Börjesson gillar att stå i köket. Han hade med en god kladdkaka en gång men det är egentligen mest mat. Han är kanske snarare ett ämne för Mästerkocken, slängde ihop en god älggryta för någon vecka sedan.

Visa mer...

Ni som har läst Ölandsbladet och övriga befintliga blaskor i regionen senaste åren har märkt hur ett visst ord ”trendat” som om det var en långvarig hashtag på Twitter.

– Det är verkligen inget snack utan Glömmingeandan är på största allvar. Ledaregenskaperna med folk som verkligen brinner för föreningen försvinner när folk inte längre är kvar i samma förening riktigt länge. Jag fick ett Glömmingehjärta väldigt enkelt, säger Christoffer Carlsson.

Han blev en av Lundens hjältar för drygt ett år sedan. Han har 15 år bakom sig av seniorfotboll. Han torde vara en hyggligt objektiv och sansad kraft för att bedöma om hajpen håller.

– Jag är uppvuxen i en liknande förening, i Smålandsstenar, där man ska hjälpas åt och alla måste dra åt samma håll. Det ska inte behöva tjatas och gnatas. Inga pengar med i bilden utan man måste slita lite för att ha råd att åka på bortamatcher och allt sådant. Och det gör man gärna här, tillsammans.

Hur har det varit i dina andra klubbar?

– I Alstermo var det lite likadant. Hossmo var det svårare, där är det mycket studenter, det kunde pendla mellan tio och 30 man på träningarna. Jag ska väl inte kalla det bortskämda ungar egentligen men när det blir att spelare skickar SMS fem minuter innan träning eller matchsamling att de inte kan komma är det lätt att det sprids en negativ känsla.

Hur kändes det att kliva över till Glömminge efter det?

– Som att komma hem igen. Alla tar hand om en. Det är fantastiskt. Efter fem minuter var det 10-15 vänförfrågningar på Facebook och alla vill att man ska komma in snabbt i andan som finns här.

Ni har värvat friskt, har det påverkat den berömda ”andan” något?

– Det är killar som vi fått in som är väldigt öppna och sociala och många känner varandra sedan innan. De har kommit in i det väldigt bra.

Vad händer om det kommer hit någon med divalater?

– Jag ska inte säga utfryst. Alla skulle försöka få med honom, men det är viktigt att bjuda till annars tror jag inte man blir långvarig. Men det har inte hänt än så länge.

Om vi kliver över till planen, hur mycket bättre är ni i år?

– Vi har fått in mycket kvalité med folk som varit i trean och fysiskt står vi oss bra, det är många som skött sin egenträning bättre i år, det är stor skillnad.

Någon som sticker ut lite extra?

– Emil Börjesson har ju bitit ihop och ser jäkligt stark och pigg ut, han har tränat på som bara den och är inte sen med att lägga ut bilder på snapchat från gymmet varje gång han är där. Det är magövningar och löpband och mycket annat. Han kan bli ett utropstecken i år.

Annars fick vi fick höra att du är den som gillar stenhård träning mest i laget?

– Ja, jag tycker det är kul med gristräning. Jag brinner lite för när det skriks och gapas, det ska vara tjurigt, tufft och hårt. Vi körde mycket Crossfit i vintras och det tyckte jag var jäkligt kul, när man står 20 man och skriker på varandra och ställer krav. När det är som två militärer som står och gastar för att vi ska köra hårt, då kommer jag igång på riktigt.

Glömminge är ett ruskigt rutinerat gäng, ”CC” är 32 år fyllda.

– Jag började min karriär som en snabb forward, sedan har jag ramlat längre och längre ner. Jag har blivit lite klokare genom åren. Jag tycker alltid att jag haft ett hyfsat spelsinne om jag får säga det själv, det kanske inte andra tycker. Och sedan har jag blivit tryggare i att ta plats och leda laget.

Spelarna utmanades till att spela en offensiv, kreativ fotboll ifjol och tanken är att fortsätta så även i division 3.

– Jag tycker att det blivit en nytändning, gött med ett spelande lag och i år ska det bli jäkligt kul att känna på division 3. Så länge jag är skadefri och tycker att det är såhär kul så ser jag ingen anledning att sluta på länge än.

Hur mycket spelande lag ska ni vara egentligen när ni möter topplag i division 3?

– Vi kanske får ta någon förlust på det men om jag går till mig själv så går det ut på att vinna fotbollsmatcher och jag grisar mig gärna till segrar, är det tio minuter kvar och 2–1 mot ett topplag så kommer vi inte spela någon tiki-taka-fotboll i straffområdet. Vi kommer vara jäkligt svårslagna.