Annons

Buchas raka ord: ”Förlorar mot ett bättre lag”

Färjestaden var stor underdog på förhand mot ett av ligans bästa lag, och man var aldrig riktigt nära att utmana Hovshaga som kom på besök till Ölands Bank Center.
– Vi följer vår gameplan, men det räcker inte, säger Stefan Bucha Andersson.
Innebandy, div. 2 dam • Publicerad 2 mars 2024 • Uppdaterad 4 mars 2024
Stefan "Bucha" Andersson är ärlig. Hovshaga är bra, väldigt bra.
Stefan "Bucha" Andersson är ärlig. Hovshaga är bra, väldigt bra.Foto: Mattis Andersson
Innebandy, div. 2 dam

Färjestadens IBS-Hovshaga AIF 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)

Målen: Hannah Karlsson, Alva Hultén.

Att komma med poäng från denna match, var inte något man räknade med på förhand. Men en så gott som perfekt första period såg till att det fanns hopp.

– Det är en otroligt disciplinerad första period. Vi kan nog inte spela en bättre första period, säger Bucha.

Annons

Men andra perioden blir en annan femma. Då tappar hemmalaget i disciplinen och visar tydliga tecken på trötthet, och det straffar Hovshaga. De är i en klass för sig. Tre mål i mittenperioden och tog ett starkt grepp om matchen.

– De är det bättre laget, det är inte konstigare än så. Det är ett lag med unga välutbildade innebandyspelare, fortsätter Stefan.

I tredje perioden så finns det fortsatt inte mycket att sätta emot. Bortalaget dominerar den sista perioden och vinner matchen rättvist. Trots en gedigen insats av Färjestaden så finns det inte tillräckligt att sätta mot.

– Någon som stack ut idag… Natta, Nathalie Nordin. Hon gör nog sin bästa match för året, gör knappt ett misstag. Hon var riktigt duktig idag, säger Stefan stolt.

Pontus Axelsson
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons