Annons

Braksuccé för sportdagen på Ekerum

3 500 besökare. Smaka på den siffran. Förhoppningarna tredubblades för Ekerums nystartade multisportdag Move for fun.
– Jag är helt överrumplad, det har gått fantastiskt. Så mycket folk och man ser i ögonen på barnen att de är lyckliga, säger Therese Möllevi på Smålandsidrotten.
Idrott • Publicerad 13 juli 2018
Johan Petersson från Borgholms budoklubb: ”Det här är superviktigt för oss.”
Johan Petersson från Borgholms budoklubb: ”Det här är superviktigt för oss.”

Bildspel från Idrottsdagen på Ekerum här:

– De fick rycka in och klippa gräsmattan därute på parkeringen för att få plats med allt folk. Vi ska utvärdera lite men det här lär inte vara sista gången, det här var nog bara en start på en fin tradition.

Annons

Ekerum resort förvandlades till ett barnsligt kul idrottspartaj på fredagen.

– Det här är superviktigt för oss. Kanske viktigare än för sådant som fotboll och innebandy. Vi tillhör ju idrotterna som inte alla barn känner till och här har vi chansen att visa upp oss och de kan prova på lite. Vi har en källarlokal annars, det är inte så lätt att hitta oss, säger Johan Petersson för Borgholms Budoklubb.

– Vi har haft jättemycket folk hela tiden så det är jätteroligt initiativ. Kul att de får testa något som de aldrig har gjort förut. Den här sporten kräver att man tar i varandra och litar på varandra. Och det är ju också något vi behöver i livet.

Kampsporten samsades med dans, hinderbana, löpning, cykling/mountainbike, golf, padel/tennis, boule, ridning, fotboll och innebandy. Någonstans runt 300 barn prövade på att lira med Kim Nilsson under dagen.

– Klart över förväntan, väldigt mycket folk. Det är väldigt blandat med turister och ölänningar, en del är intresserade av Kalmarsund. Många av de yngre har aldrig testat på och vissa märks att de spelar i en klubb, säger Daniel Redenheim och Kim Nilsson.

– Det har blivit en del autografer. Det var på kö i början, en del vet vem jag är och vissa vill väl ha för att alla andra ska ha, haha.

Fotbollenturneringen spelades efter förbundets nya spelform tre mot tre på smålmålsplanerna 10x15 meter.

– Det har gått riktigt bra. Varken vi eller Ekerum trodde väl att det skulle komma så mycket folk men det gick att hantera. De är ju så söta i den här åldern när de spelar. Man bli alldeles lycksalig när man ser dem, säger Bitte Börjesson för Glömminge–Algutsrums IF.

Antalet besökande var överväldigande för alla idrotter och klubbar ÖB–sporten pratade med.

– Jätteroligt, det kan bli lite mer ridlekiskunder sedan av det här. Det hoppas vi, det går ut på att lära ut grunder i ridning och lära att umgås med hästar, sedan skickas barnen vidare till ridskolorna, säger Ylva Slottnér som har Ylvas ridlekis i Törnbotten.

Annons

Dagen kommer perfekt för Borgholm CK som funderat på att dra igång ungdomsverksamhet.

– Det har varit skitkul, kö nästan hela tiden och jag tror att alla gått härifrån med ett leende på läpparna, säger Carl–Johan Ekelund.

– Många har frågat och varit intresserade. Vi har pratat om att dra igång träning för ungdomar och får se om vi gör det i slutet på sommaren eller hösten. Jag misstänker att vi kommer få en hel del förfrågningar efter det här.

Det är Riksidrottsförbundet, Smålandsidrotten, Ekerum Resort och Generation PEP, som står bakom projektet med rörelseglädje som ledord.

– Barnen är lyckliga, man ser i ögonen på dem att de verkligen stortrivs och jag tror att det är många som hittat hit idag som inte är aktiva inom idrotten sedan innan. De kommer hit och prövar på något helt nytt, säger Therese Möllevi.

– Jag är helt överrumplad, det har gått fantastiskt. Vi tyckte det hade varit roligt på förhand om det kommit tusen personer.

Det blev ofantliga 3 500 besökande.

– Sedan är det så häftigt att se allt engagemang från föreningarna som är här, de går verkligen all in i det här och ska ha en stor eloge.

Ylva Slottner från ridlekis i Törnbotten ihop med Agnes Ellpengren och Otti Lilja.
Ylva Slottner från ridlekis i Törnbotten ihop med Agnes Ellpengren och Otti Lilja.
300 barn passade på att lira ihop med Kim Nilsson.
300 barn passade på att lira ihop med Kim Nilsson.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons