Annons

Böda/Högby vann galet derby

Första halvlek var normal. Sedan brakade derbyt loss. Det slutade med 4–3 till Böda/Högby mot SSG trots tvåmålsunderläge.
– I andra ska vi bara gå ut och fortsätta pressa men vad händer då? Tre baljor i röven. Jag höll på att börja gråta, säger Marcus Stark.
Fotboll, div. 5. • Publicerad 1 juni 2018
Gustav Andersson och Johan Hammarsten – två av matchens bästa spelare.
Gustav Andersson och Johan Hammarsten – två av matchens bästa spelare.

Det var inte helt logiskt när Christian Berg nätade för hemmalaget efter en kvart, efter en trevande start. Men målet gav laget en injektion spelmässigt. SSG skulle dock ta över innan paus och radade upp några hyggliga lägen till kvittering.

– Det är en ganska medioker första halvlek av oss men ändå ledning med 1–0. Vi kontrollerar det ändå tycker jag.

Annons

I andra brakade matchen i gång ordentligt. SSG klev in och hittade målet tre gånger om, målkungarna Martin Gustavsson och Gustav Andersson. Det såg ut att vara avgjort. Men icke. Böda/Högby svarade genom två hyggligt snabba mål. 3–3.

– Andra ska vi bara gå ut och fortsätta pressa men vad händer då? Tre baljor i röven. Jag höll på att börja gråta. Vi försökte med konstig offsidetaktik och SSG höjer sig.

Matchens fortsatte i rafflande tempo. Straff SSG som Royne Nilsson i målet räddade. Istället var det Böda/Högby som fick sista ordet. 4–3 genom Martin Andersson i slutminuterna.

– Det händer något, det blixtrar i skallen på oss och vi vänder till 4–3. Det är den riktiga Böda/Högby–andan. Vi ska bara vinna den här matchen, säger tränare Marcus Stark.

– Framför allt Martin Andersson är fruktansvärt bra i andra, bästa matchen på jag vet inte när. Första målet för honom i år när han avgör, det är han väl värd. Hammarsten är fantastiskt bakåt också. Det är kvalitén som finns där som vi lyckas plocka fram när vi som mest behöver.

Femta raka utan förlust nu.

– Ja, vi är på gång. Rent generellt ser det bra ut, jag är inte helt nöjd med spelet men verkligen med vinsten.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons