Annons
Det blev något överraskande Böda/Högby som tog hem ÖM-titeln på Borgholms IP mot Glömminge-Algutsrum. 1–1 efter full tid tvingade fram ett straffavgörande som division 5-laget vann.
– Det känns jävligt gott att få komma hem och vinna de här ÖM-matcherna, det kunde inte bli mycket bättre, säger hemvändaren Victor Byström.
FOTBOLL, ÖM • Publicerad 28 juli 2018 • Uppdaterad 30 juli 2018
Lyckan var total när Jonas Nilsson placerat in den avgörande straffen.
Lyckan var total när Jonas Nilsson placerat in den avgörande straffen.

Som så många andra dagar den här sommaren var det varmt och soligt när ÖM-finalen mellan Böda/Högby och Glömminge-Algutsrum blåstes igång.

Att det skilde två divisioner mellan lagen märktes inte på planen. GAIF kom till spel med flera tongivande spelare borta av olika anledningar - bland annat lagkaptenen och mittbacken Johan Ljungström och Emil Börjesson. Men att man var favoriter inför matchen var det nog ingen som ifrågasatte.

Annons

GAIF hade också det mesta av bollinnehavet under matchen, men Böda/Högby låg lågt och kontrade sylvasst när det fanns läge. Direkt i inledningen kom Markus Nilsson loss och blev fri mot David Jansson i GAIF-målet, men krockade och fick skadad bäras av planen.

Men Böda/Högby fortsatte skapa chanser och efter en knapp kvart kunde Petter Björe rinna igenom och placera in 1–0 bredvid Jansson.

1–0-ledningen höll sig till paus och GAIF hade svårt att skapa riktigt farliga lägen. Man hade några skott som testade Roine Nilsson i Böda-målet, men utan målmässig utdelning.

I andra halvlek fortsatte GAIF att föra spelet. Och Böda-spelarna började se något slitna ut ju längre halvleken gick. Och i den 89:e minuten kom GAIF-kvitteringen efter stor kalabalik i straffområdet, där bollen till slut studsade in i burgaveln.

I straffavgörandet var Böda/Högby hundraprocentiga, medan Nilsson i Böda-målet räddade Glömminges första straff. När Jonas Nilsson placerade in den avgörande straffen visste Böda-jublet inga gränser.

– Vi är jäkligt bra defensivt hela matchen. Vi står rätt hela tiden och gör inga misstag egentligen tycker jag. Och så sätter vi chansen vi får och har bud på fler, så den är fullt rättvis den här segern, säger Victor Byström som anslöt till laget i början av juli efter flera år i Lindsdal.

– Det känns jävligt bra. Att få komma hem och spela de här matcherna i ÖM och vinna...det kunde inte bli mycket bättre. Det var lite därför jag skrev på höll jag på att säga, för att vinna ÖM.

Böda/Högbys tränare Marcus Stark var inte bara nöjd över ÖM-titeln, utan även över lagets taktiska genomförande av matchen.

– Vi hade en matchplan att ligga ganska lågt, vi möter ju ändå ett lag från två divisioner högre. Och jag tycker att vi höll den i princip hela matchen. De har ju mycket, mycket mer boll, men det var ju vår plan att ligga rätt och inte springa slut oss i den här värmen och samtidigt dra ner lite på deras tempo på vår planhalva, vilket jag tycker funkade jättebra, säger han och betonar att matchen var desto jämnare chansmässigt.

– Det är ju inte så att de har tio chanser, utan det är två-tre riktigt heta chanser. Men det har å andra sidan vi också med friläge och någon nick i stolpen, så rent chansmässigt tycker jag att det var jämnt. Skulle vi börja pressa högt så hade vi varit döda efter en halvtimme, så målet var att bara ligga och flytta laget hela tiden och satsa på kontringar. Vi gör det bra. Jättebra!

Annons

Hur roligt var det här?

– Jätteroligt, framför allt för grabbarna!

Böda/Högbys Pelle Nilsson håller undan GAIF:s Oskar Strömqvist.
Böda/Högbys Pelle Nilsson håller undan GAIF:s Oskar Strömqvist.
Böda/Högbys lag som tog hem ÖM 2018.
Böda/Högbys lag som tog hem ÖM 2018.
Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons