Blekt GAIF förlorade mot Ronneby: ”Vi har väl inte den där riktiga viljan”

Efter en svacka såg GAIF ut att vara på gång igen efter segern mot Karlshamn i förra omgången. Men mot Ronneby svarade ölänningarna för en blek insats och förlorade rättvist med 0–2.
– Det var väl ingenting som funkade riktigt. Det var en plattmatch, säger tränaren Mikael Grahn.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 18 juni 2018
Johanna Bellander gjorde en stark match på mittfältet.

Glömminge-Algutsrum stod för en svag insats när man gästade Brunnsvallen i Ronneby på söndagen. Spelmässigt var det förvisso jämnt mellan lagen och GAIF hade en del chanser under matchens första 45 minuter. Bland annat hade man en boll på mållinjen. Men målen uteblev från båda håll.

I den andra halvleken sjönk kvaliteten i gästernas spel och Ronneby kunde göra både 1–0 och 2–0 efter omställningar.

– Efter att de gjorde 1–0 försökte vi pressa på, men vi kom inte så långt som vi ville, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.

GAIF hade aldrig förmågan att hota hemmalaget den här dagen och matchen slutade 2–0.

– Det var väl ingenting som funkade riktigt. Det var en plattmatch. Vi fick inte ut någonting av det vi ville egentligen. Det var inget orättvist resultat, det var en dålig match av oss helt enkelt, säger Grahn.

– Spelmässigt var det inget lag som utmärkte sig, utan det var jämnt över hela banan. Det är den där sista viljan som vi inte får fram.

Hur var motståndet?

– De körde lite längre bollar och så. Och så hade de en duktig målvakt som styrde, det var väl det som gjorde det.

Varför det såg så blekt ut i den här matchen har GAIF-tränaren inget bra svar på.

– Jag vet inte. Vi har väl inte den där riktiga viljan ute på planen som vi egentligen vill. Det är någonting som fattas.

Nästa måndag väntar match mot Lindsdal och då gäller bara en sak enligt Grahn.

– Vi måste hitta tillbaka till vinnarspåret, men det är ju inte så jäkla lätt.