Annons

Björkström förlänger kontraktet – avslöjar oväntade framtidsplaner: ”Brinner för det”

Han har tisslat och tasslat om än det ena en det andra.
Men nu är det klart – Kevin Björkström blir sitt FBC trogen.
– Det är vårt nya hem, jag har nästan glömt bort att jag är född i Stockholm, säger FBC-backen.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 17 februari 2023
Kevin Björkström har skrivit på för en sjätte säsong i Kalmarsund.
Kevin Björkström har skrivit på för en sjätte säsong i Kalmarsund.Foto: Mattis Andersson

Det var inför säsongen 2018/19 som Kalmarsund stod för sin då, efter Kim Nilsson, största värvning någonsin. Från Karlstad hämtades en redan väldigt välmeriterad Kevin Björkström in. I vintras blev hans 1+1-kontrakt uppsagt och själv öppnade han för att lämna Kalmarsund. Det pratades både om Schweiz, någon tränarroll eller ett byte av SSL-klubb. Kevin Björkström trivs dock för bra i Kalmarsund för att lämna.

Det blir minst en säsong till i cyanblått efter att han i början av veckan tecknat ett nytt kontrakt med klubben.

Annons

– Jag känner att jag inte är färdig. Så är det, jag är inte klar. Vi (familjen) trivs jättebra här. Det är vårt nya hem, jag har nästan glömt bort att jag är född i Stockholm. Jag behöver kanske bara gå på lite fler fotbollsmatcher i Kalmar sedan är man nog fullvärdig medlem i sekten, säger Björkström.

Att Kalmarsund visar framfötterna och verkligen vill fortsätta satsningen som redan tagit dem till en SM-final är en av anledningarna till att 33-åringen inte kan hålla sig borta.

– Ja, men så är det. Adam Kallenberg (sportchef) har ju lovat guld och gröna skogar till nästa år, det är en förutsättning som spelar in, så klart. Desto bättre vi blir desto roligare blir det att spela.

En ny chans till SM-final lockar?

– Ja, det hade varit sjukt galet om vi hade nått dit i år. Men det är mycket slit och många matcher som ska vinnas för att hamna där igen. Men absolut, vi är ett av de lagen som har störst chans att ta oss dig.

Efter ett tråkigt slut på förra säsongen där han bland annat missade SM-finalen har Kevin Björkström denna säsongen. varit en av lagets bästa spelare.
Efter ett tråkigt slut på förra säsongen där han bland annat missade SM-finalen har Kevin Björkström denna säsongen. varit en av lagets bästa spelare.Foto: Mattis Andersson

Även om han just nu presterar sin livs innebandy så närmar sig dagen då han kommer att behöva lägga klubban på hyllan. Att kliva ner i FBC Ungdom och runda av karriären när han känner att SSL-karriären är slut. Det är i nuläget inget alternativ.

– Jag är alldeles för tävlingsinriktad. Jag blir så arg för inte andra gör som de ska. Då är nog risken att jag tappar det totalt.

Men framtidsplaner finns det. Han vill fortsätta med idrott efter karriären. Han kan tänka sig att bli innebandytränare. Men att bli fotbollstränare är ett lika stort alternativ.

”Just att ha hand om ett lag, komma ner och vara med i tugget. Det är en stor del av det hela och det brinner jag stenhårt för.”
Kevin Björkström.

– Just att ha hand om ett lag, komma ner och vara med i tugget. Det är en stor del av det hela och det brinner jag stenhårt för. Det kan lika gärna vara att jag blir fotbollstränare. Men jag vill vara kvar i föreningslivet. Jag har spelat mycket fotboll tidigare och det är ett stort intresse.

Så om någon lokal fotbollsklubb står utan tränare i framtiden så kan de ringa Kevin Björkström?

Annons

– Absolut! Vi får väl se om den nye tränaren i Kalmar FF sköter sig. Annars får jag väl ta över där, haha.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons