Annons

Beskedet: IFK drar sig ur ÖM - dagen innan semifinalen

Mörbylånga är klart för ÖM-final på damsidan.
Semifinalmotståndaren IFK Borgholm får inte ihop lag.
– Man blir bara ledsen och deppig. Framför allt för damfotbollen på Öland, säger Anders Larsson, fotbollsansvarig i Ölands idrottskrets.
Fotboll, ÖM dam • Publicerad 22 juli 2019
Kalle Nymans och Roger ”Ragge” Nilssons IFK Borgholm tvingas dra sig ur ÖM på grund av spelarbrist.
Kalle Nymans och Roger ”Ragge” Nilssons IFK Borgholm tvingas dra sig ur ÖM på grund av spelarbrist.

Borgholm skulle ha mött Mörbylånga på tisdagskvällen i damernas andra ÖM-semifinal. På måndagen meddelade dock laget att man tvingas kasta in handduken. Återbudslistan bland IFK-spelarna är för lång.

– Vi hade precis lag tidigare, men i dag kom ett till återbud på grund av sjukdom. Jag har inga andra alternativ, säger tränaren Roger ”Ragge” Nilsson på måndagsmorgonen.

Annons

Det är inte aktuellt att fylla på med ungdomsspelare?

– Nä, det är det inte. Det är tråkigt att det blir så här, men så är det. Många är bortresta, andra har blivit sjuka och en del har inte fått ledigt från sina jobb. Vi kan inte åka ner med tio spelare, det blir inte rättvist.

Beskedet är en ny smäll för dammästerskapet. Förra året drog sig GAIF ur, vilket ledde till att kvartsfinalen mellan RM och Färjestaden plötsligt blev en semifinal.

Anders Larsson, fotbollsansvarig i Ölands idrottskrets:

– Det är pisstråkigt. Man lider givetvis med ”Ragge”. Att folk blir sjuka styr ju ingen över, det är bara otur.

Att IFK drar sig ur med kort varsel innebär att Mörbylånga avancerar direkt till lördagens ÖM-final.

– Så blir det ju i det här läget. RM har ju semester och har dessutom åkt ut en gång redan, det funkar inte. Det är synd att de inte visste detta innan kvartsfinalen spelades. Man blir bara ledsen och deppig. Framför allt för damfotbollen på Öland, säger Anders Larsson.

Herrsemifinalen mellan Böda/Högby-GAIF blir nu ensam tisdagsunderhållning på Tallhöjden. Ny avsparkstid för den matchen är kl. 19.30.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons