1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Berg inför ÖM-reprisen: ”De lär vara sugna på revansch”

Regerande mästare efter straffseger mot GAIF i fjol.
Christian Berg och Böda/Högby vill fortsätta slå ur underläge.
– På papperet är GAIF ett bättre lag, säger 26-åringen.
Christian Bergs Böda/Högby ordnade en liten skräll när man vann ÖM-finalen mot GAIF förra sommaren. I år möts lagen i en av semifinalerna.
Foto: Magnus Anderberg

Böda/Högby hade länge 1-0 i fjolårets ÖM-final på ett stekhett Borgholms IP, men GAIF-kvitteringen kom i slutminuten. I den efterföljande straffläggningen drog dock Berg och hans lagkamrater det längsta strået och bärgade lagets första ÖM-guld sedan sammanslagningen i början av 00-talet.

– Det är ett år sedan, så jag minns inte jättemycket från den matchen. Men vi höll ihop laget jäkligt bra och gjorde det vi är duktiga på. Värmen påverkade en hel del också, det var inte så högt tempo, säger Christian Berg.

I tisdagens semifinal väntar en repris från fjolårets final. De regerande mästarna besegrade Färjestaden i sin kvartsfinal. För GAIF:s del så ordnades semifinalbiljetten via en 2-1-seger borta mot SSG.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det blir nog en jäkligt tuff match och det krävs mycket av oss för att vi ska vinna. På papperet är GAIF ett bättre lag som ligger högre upp i seriesystemet. Men visst, vi slog dem förra året. De lär vara sugna på revansch.

Vad blir nyckeln för er?

– Bra fråga. Jag har inte så bra koll på deras spel. Vi ska försöka hålla ihop laget bra och inte bli så långa, samtidigt som vi ska försöka spela fotboll. Det får inte bara bli chansbollar.

Via dubbla fullträffar i våravslutningen mot Trekanten så hann Christian Berg upp på 10 mål under vårsäsongen. Det ger honom en andraplats i femmans skytteliga inför hösten.

– Jag har väl inte alltid haft den bästa formen och skulle kanske ha gjort fler mål än så. Jag har fått skifta en del i positionerna och mest spelat ytter.

Säsongen 2018 förlorade Böda/Högby inte en enda tävlingsmatch mot öländskt motstånd. Den fina statistiken har inte upprepats i år.

ÖM-avancemanget mot Färjestaden är serietreans enda derbyseger hittills. I seriesammanhang är facit blygsamma en derbypoäng av tolv möjliga under vårsäsongen.

– Vi ligger ändå rätt bra till i serien. Jag skulle vilja påstå att det mest är tillfälligheter som gjort att det varit så i år, säger Christian Berg.

Läs mer

Sport

Sheffield söker efter nya samarbetsklubbar

”Får tänka lite nytt i år”

Öland

Borgholm: En lekplats med något för alla

Efter tre-fyra månaders arbete står nu den nya lekplatsen i Södra parken klar. ”Äntligen!”, sa parkingenjör Stefan Andersson Junkka i sitt invigningstal.

Sport

Lindqvist utbytt innan OAIK rasade samman

Släppte in fem mål 20 minuter

Sport

Pallplatser för flera Ölandsryttare

Resultat från helgen

Sport

Ekerumgolfaren klättrade sista dagen

Och Ölands GK-golfaren enkelt vidare till regionkval i nationell juniortävling

Öland

Bonde-Simon har hittat sin fru

Simon Ohlsson hittade ingen fru när han sökte i tv-programmet ”Bonde söker fru”. Men nu är lyckan fullständig tillsammans med Amanda Håkansson.