Annons

Arne fick snabb hjälp att röja efter branden – och bidrag från Hjärteslanten

Snabb rivningshjälp och nya bidrag. Arne Svensson och FIK Färjestaden tar nya kliv framåt efter branden.
– Vi kan nå upp till 200 000 kronor om det vill sig väl.
Friidrott • Publicerad 19 juli 2018
Anders Hedlund från tekniska kontoret och Rickard Sivman från Ove Bergmans grävmaskiner AB röjde upp efter branden på Arnevallen.
Anders Hedlund från tekniska kontoret och Rickard Sivman från Ove Bergmans grävmaskiner AB röjde upp efter branden på Arnevallen.

Mörbylånga kommun drog igång med rivningen på torsdagsmorgonen och det tog ett par timmar i anspråk att ta bort brandresterna från skjulet och träden som brunnit. Anders Hedlund från tekniska kontoret och Rickard Sivman från Ove Bergmans grävmaskiner AB.

– Det var överraskande hur snabbt det gick, satan vilken fart ni hade, säger Arne Svensson som i torsdagens ÖB–sporten konstaterade att kommunen inte är lika snabbstartade som honom.

Annons

– Det var vi faktiskt inte, vi var snabbare. Här ligger du i lä, du får träna lite Arne, skrattar Hedlund.

– Ja, det är nästan så att jag får söka mina sprinters bland kommunarbetarna, haha.

På onsdagskvällen hade klubben ett extra styrelsemöte

– Vi skrev en lista på vad vi behöver köpa in, med utrustning och lokal.

Det kan komma något gott ur situationen.

– Vi har redan ringt upp runt och hört oss för kring arbetsbodar eller vagnar som vi kan ha här. Det vi skulle vilja ha här är en toalett så att tjejerna sliper springa bort till Tallhöjden för att kissa men då måste kommunen dra vatten hit. På det sättet kanske vi kan få det bättre om det vill sig väl.

Men det beror helt på vilka pengar klubben lyckas få in. Insamlingen på Facebook har nu tagit klivet över 100 000 kronor.

– Sedan är det är tre olika företag som sagt att de ska stötta oss än så länge. Vi kan nå upp till 200 000 kronor totalt ungefär till slut, säger Arne som på torsdagseftermiddagen fick besked om ännu ett fint bidrag.

– De har något som heter Hjärteslanten på Ölands bank som går till en god sak på Öland. Det var två stycken som valde att ge pengarna till oss nu. 5 000 kronor var. Det var jädrigt snällt. Det rasslar in pengar hela tiden.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons