Annons

3 derbyspaningar: ”Bakläxa för ÖB-sporten”

Ölandsbladets bevakande reporter delar med sig av tre tankar från myggderbyt.
Fotboll • Publicerad 24 maj 2024
Jonathan Nilsson Byman och hans backlinje får fem kvarnar!
Jonathan Nilsson Byman och hans backlinje får fem kvarnar!Foto: Mattis Andersson

Bakläxa för ÖB-sporten

Inför derbyt gav vi på ÖB-sporten oss på självmordsuppdraget att betygsätta de båda lagens alla lagdelar. SSG:s backlinje fick två kvarnar. Den backlinjen som spelade under fredagskvällen var bannemej ingen ”tvåkvarnare”. Fem kvarnar till den lagdelen där mittbacken Daniel Nielsen får det absolut högsta betyget.

Invasionen av mygg

Simon Anjous ben var täckta av mygg. Och han var inte ensam med det problemet.
Simon Anjous ben var täckta av mygg. Och han var inte ensam med det problemet.Foto: Mattis Andersson

Det har varit en snackis i hela Sverige. Redan innan matchen var det på tapeten även på Öland. Undertecknad var väl förberedd med flera sorters myggmedel och det otippade redskapet regnjacka. Jag klarade mig, och det gjorde säkert många andra för det osade myggmedel runt hela Glömmingelunden. När till och med domarlegendaren Jan-Åke Aronsson efter dryga 40 år säger att det är det värsta han varit med om, då vet man.

Nye keepern Majd Aldoch Aldanke hade stor support på plats.
Nye keepern Majd Aldoch Aldanke hade stor support på plats.Foto: Mattis Andersson

Invasionen från Norrliden

Kalmar City BK har lånat ut sin målvakt till SSG. På köpet har ”Kanonerna” fått en supporterskara från Norrliden. Ett tiotal supportrar kom för att stötta sin burväktare i den öländska debuten. Med de entusiasterna i ryggen stod målvakten för en kanoninsats trots den stora derbypressen.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons