Annons
Nyheter

Tolfte året för Thoreb Cup

Nyheter • Publicerad 27 juli 2008

RIDSPORT, THOREB CUP

Under torsdagen drog årets upplaga av Thoreb Cup igång i Mörbylånga. Den nationella hopptävlingen arrangeras för tolfte gången och evenenemanget växer för varje år.

Annons

– Det blir bara större och större det här, berättar tävlingsledaren Pontus Bjerén.

Numera traditionsenliga Thoreb Cup drog igång i Mörbylånga under torsdagseftermiddagen. Invigningen och den efterföljande 1.10–hoppningen sparkade igång evenenemanget.

– Det är roligt att vara här igen. Det är en speciell bana att rida på. Dessutom gör all publik som kommer hit det hela till en publikfest som idrott ju ska vara, säger fjolårssegrarinnan Katarina Torstensson.

Thoreb Cup arrangeras för tolfte året i följd och har på senare år i det närmaste blivit en institution. Mycket jobb från arrangörshåll ligger bakom, men även en hel del stöd utifrån behövs.

– Vi har fått väldigt bra respons från kommunen som hjälper oss att arrangera det här. Annars skulle det inte fungera, säger tävlingsledaren Pontus Bjerén.

ATTRAKTIVT

Tävlingen bjuder besökarna på hästsport av hög klass och även på lite extra publikinfriande inslag.

– Vi är till exempel en av få tävlingar som har showklass.

Att konceptet Thoreb Cup växer för varje år syns tydligt.

– Man ser det bland annat på sponsorerna, säger Bjerén och berättar att sponsorantalet blir allt större.

Annons

Även intresset bland deltagare och publik tyder på att ett besök i Mörbylångadalen lockar många.

– Det är ju attraktivt, publiken kommer hit.

Utsikterna för att evenemanget ska bli än mer konkurrenskraftigt och öka ur intressesynpunkt ser således ut att vara goda.

En femårsvision finns i dagsläget som gäller Thorebs kommande utveckling.

– Vi ska bli större, bredare och vackrare, förklarar Bjerén med ett leende.

TOVA TVÅA

Den inledande 1.10–hoppningen innehöll ett flertal lokala namn. Bland andra fanns Katarina Torstensson, Åsa Torstensson och Joel Bondesson med i startfältet.

Bäst av de lokala ryttarna placerade sig dock Tova Lindbäck på Diamond Lass. Ekipaget, precis som den ovan nämnda trion tävlandes för Ölands Ryttarförening, slutade tvåa bakom Nicolina Savbäck, Linköpings FRK

Hur det går i de övriga klasserna och hur väl våra lokala förmågor lyckas läser du förstås om i Ölandsbladet på tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons