Annons
Nyheter

Supertalangen lämnar ÖRF

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2009

RIDSPORT

Det får vara slut med ridningen, i alla fall ett tag framöver. Niklas Johannesson lämnar efter flera framgångsrika säsonger Öland och ridningen för att ge sig till Taichung i Taiwan.

Annons

– Ja, jag är färdig med ridningen, men därmed inte sagt att jag inte kommer igång igen, förklarar han.

Med en självfinansierad utbildning och egen arrangerad vistelse på Feng Chia University, hoppas Niklas kunna lära sig språket mandarin och också sätta sig in i den kinesiska affärskulturen.

– Det är ofta där det blir problem när man ska göra affärer, tror Johannesson.

Några är sålda

Dagens träning är den sista innan resan i slutet av augusti. Niklas har avvecklat sina hästar under våren.

– Några är sålda, Le Minance skall ridas av Mats Torstensson och så småningom min syster Rebecka, så allt är klart, jag lämnar inget som jag måste komma tillbaka och ta hand om sedan, fortsätter han.

Utan hästar på andra sidan

Nyfikenheten och längtan efter något annat, har drivit Niklas till att prova livet på andra sidan jorden.

– Jag har hållit på med hästar sedan jag var sju år och har aldrig varit ifrån dem, jag vet inte om jag kommer att sakna dem, säger han och anar redan nu vad som kan bli den största skillnaden med att leva ett liv utan hästar.

– Man har ju alltid haft något att göra, alltid någon vattenhink att fylla eller så, så det blir väl den stora utmaningen, att inte ha något att göra hela tiden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons