Annons
Nyheter

ÖRF blev fyra i elitpremiären

Nyheter • Publicerad 18 mars 2008

RIDSPORT, ALLSVENSKAN ELIT

Ingen fullträff men klart godkänt blev det för Ölands RF i helgen när Ridsportallsvenskan elits första omgång avgjordes i Örebro. En fjärdeplats blev slutresultatet för laget.

Annons

I fredags åkte ryttarna iväg för att i god tid hinna fram och förbereda sina hästar inför årets första stora utmaning, första omgången i elitserien. Sex lag kom till start av totalt åtta. Redan i den första uppvärmningklassen visade ÖRF-ryttaren Niklas Johannesson med Petit Fleur strålande form när han med en felfri ritt kund dela förstaplatsen med sex andra ekipage i klass 1,20 bedömning A. I den följande klassen 1,30 m delade Ölandsryttarna Mathias Haug och Madeleine Wikskär på tredejplatsen med vardera fyra fel. I lagklassen var det bara hemmaklubben Örebro som blev felfria i grundomgången. Fyra ekipage ingår i laget och de tre bästa resultaten räknas.

– Jag visste att det inte var många helt felfria så tiden skulle ha betydelse, förklarar Katarina Torstensson, som red sist ut i ÖRF-laget.

Före henne hade Niklas Johannesson och Madeleine Wikskär fått vardera ett oturligt pet och fyra fel, Mathias Haug hade sju felpoäng. Inget strålande utgångsläge för sista ryttaren, eftersom laget inte längre hade någon möjlighet att utmana Örebro i en omhoppning.

– En långsam felfri runda hade inte hjälpt mycket, så jag satsade på att rida halvsnabbt, berättar Katarina om sin strategi.

Och visst hjälpte det. En felfri ritt och dessutom dagens snabbaste tid av alla ryttare i lagklassen på 57,17 sekunder, gjorde att ÖRF kunde hålla undan för Kumla, som kom på en femteplats. Totalt sett var lagets tid den bästa av samtliga lag. Mantorp på andra plats och Ekenässjön på tredje hade vardera fem fel.

DE BÄSTA STÅR ÖVER

Linköping och Ekenryttarna kom inte till start.

– Det är ju nackdelen med upplägget, toppklubbarna står över första omgången för deras bästa ryttare tävlar internationellt, konstaterar Hans Westerlund, lagledare för de Öländska ryttarna.

– Linköping har Malin Baryard i laget och Ekenryttarna har också toppryttare. Eftersom det är dubbla poäng på resultaten i sista omgången så chansar de på att vinna där och att det ska räcka till final, tror Hans.

– Men allt kan hända, vi hade verkligen otur, stolpe ut, onödiga pet, vi kunde lika gärna varit felfria i helgen. Det kan hända även dem i nästa omgång.

Annons

Det är två omgångar kvar, men de avgörs samma helg och det blir i Vetlanda den 19-20 april.

– Vi är helt klart med fortfarande, tror Katarina Torstensson angående chansen att ta sig till finalen på Strömsholm.

Rebecka Johannesson, ÖRF, visade toppform i klass 1,20 bedömning A0:A0 med Charmy Li. Felfri grundomgång och omhoppning och tid 29,84 sekunder räckte till en fin femteplats.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons