Annons
Nyheter

Victoriatennisen verkar ha lyckats blidka vädergudarna

Nyheter • Publicerad 10 juli 2008

TENNIS, VICTORIATENNISEN

Kvalspelet till årets Victoriatennis drog igång i måndags. Med den svenska flickeliten, men utan vädergudarna på arrangörernas sida. Men tävlingsledaren Jan Andersson är inte orolig inför huvudtävlingen.

Annons

– Det ska inte bli sämre väder nu framöver och de här dagarna har vi ju klarat, så då ska vi ju klara de kommande dagarna också, säger han.

Victoriatennisen, med klasserna F14 och F16, drog igång i måndags, men både då, i tisdags och i onsdags fick arrangörerna slåss med ett regnigt väder som tvingade tjejerna att pendla mellan utebanorna på Borgholms IP och tennishallen.

– Vi har väl spelat hälften inne och hälften ute, säger Andersson. Men banorna har hållit vatten rätt bra, så det har gått över förväntan och det är inga sura miner. Men det är tur vi har hallen.

UPPVISNINGSMATCH

Igår avgjordes kvalspelet, då Johanna Vang, Johanna Skoglund, Sofia Holmberg och Sara Lodén lyckades kvalificera sig till de åtta sista i F16-klassen. I F14-klassen kvalade Linnéa Johansson, Iris Railneau, Cornelia Lister och Hanna Friberg in, men då tre av de fyra direktkvalificerade lämnat återbud kom även Linda Valek, Amanda Ahlberg och Astrid Jansson in som Lucky Losers.

I dag, torsdag, är det officiell invigning då huvudtävlingen drar igång på morgonen och en uppvisningsmatch mellan Robin Borg och Fredrik Lovén sedan kommer spelas senare under dagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons