Annons
Nyheter

Tennisstjärna väljer öländskt: Lovén blir Kanepis nye tränare

Nyheter • Publicerad 12 december 2007

TENNIS, WTA-TOUREN

Estlands stora namn i tenniscirkusen heter Kaia Kanepi och är rankad 75:a på damernas världsranking. Det 22-åriga löftet från Tallinn satsar nu på att bli topp tio på världsrankingen och tar då hjälp av före detta tennisstjärnan Magnus Larsson och ölänningen Fredrik Lovén.

Annons

– Det är en utmaning och jag tror att hon kan klättra på rankingen, säger coach Lovén.

Han börjar bli rutinerad ute på WTA-touren nu, Färjestadens TK-produkten Fredrik Lovén. I början av året coachade han Sveriges bästa tennisdam, Sofia Arvidsson, under fem veckor i USA och dessförinnan var han även coach för Greklands stolthet Eleni Daniilidou i två olika sejourer. Och nu är han alltså tillbaka på touren.

– Ja, jag ska träna henne under 30 veckor säsongen 2008, berättar Lovén. Vi har inte skrivit kontrakt än, men vi är överens.

Som Kanepis tränare kommer Lovén också att jobba tätt ihop med förre världsstjärnan Magnus Larsson, en god vän som Fredrik spelade tillsammans med under flera år i Växjö TS.

– Det blir kul att jobba med Magnus, vi tycker likadant om tennis, säger Färjestadenssonen. Han kommer bland annat att träna med henne när hon är i Växjö.

AUSTRALIAN OPEN

Kanepi var duktig som junior och vann då Franska Öppna Mästerskapen. Som senior har hon som bäst varit rankad 40 i världen.

– Hon är stark och väldigt seriös och målinriktad, beskriver Lovén. Hon har höga mål och vill bli topp tio.

Det nuvarande coachjobbet i Osloklubben Heming TK säger Lovén sig nu upp ifrån, för om allt går enligt planerna ska han sticka iväg med estniskan redan i slutet av december.

– Ja, då är det tänkt att vi ska ner till Australien. Det är först tävlingar i Auckland och Sydney och sedan är det ju Australian Open i Melbourne, avslutar Ölands bidrag till WTA-touren.

Annons

VIKTOR LOVÉN

Kaia Kanepi

Bor: Haapsalu, Estland.

Född: 10 juni, 1985, i Tallinn.

Längd: 1.81 meter.

Vikt: 74 kg.

Blev proffs: 2000.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons