Annons
Nyheter

Rekordstarkt startfält i Victoriatennisen

Nyheter • Publicerad 4 juli 2008

TENNIS, VICTORIATENNISEN

Årets startfält i Victoriatennisen är rekordstarkt. I nästan samtliga deltagande åldersklasser har arrangörerna lyckats locka de bästa i Sverige till tävlingen i Borgholm.

Annons

– Det är nog den bästa tennisen som spelats på våra banor sedan storhetstiden, säger Jan Andersson i Borgholms Tennisklubb.

Redan i fjol hade Victoriatennisen i Borgholm ett väldigt starkt startfält. Men i år har man lyckats spetsa till det ytterligare. I tre av de fyra åldrarna som deltar i tävlingen finns Sverigeettan i respektive ålder med i tävlingen. Dessutom finns ytterligare åtta spelare med som rankas topp tio i Sverige i sin åldersklass.

– Det finns väl egentligen två anledningar till att Sverigeeliten i de åldersklasserna lockas till Borgholm. Fjolårets tävling blev ju väldigt lyckad och jag vet att tjejerna har snackat lite om Victoriatennisen när de varit ute på tävlingar i Sverige. De har sagt att de tyckte att det var en väldigt bra tävling, säger Jan Andersson och fortsätter:

– Sedan är det ju också så när Svenska tennislandslaget kommer med de här spelarna till Borgholm så följer de som står precis utanför med eftersom de vill spela mot de bästa. Den andra anledningen är ju att Victoriaveckan är väldigt populär på Öland och många människor kommer till Borgholm då.

Kändismatch

Victoriatennisen drar igång på måndag med en kvalomgång bland de lägre seedade och oseedande spelarna. Kvalspelet pågår ända till onsdag.

På torsdag drar sedan huvudturneringen igång med finalspel och en kändismatch på lördagen.

– När man har en sådan här turnering är det ”tyvärr” så att det krävs en kändismatch som drar lite folk. För det är ju så att tjejtennis inte lockar så mycket publik som man hoppas. Skillnaden är också att kändismatchen är lite mer underhållning och inte tennisen som står i fokus – det snackas lite mer och det kan uppstå lite komiska situationer. Det är tjejerna som står för tennisunderhållningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons