Annons
Nyheter

Pigg 80-åring ser fram emot årets jubileum

Nyheter • Publicerad 7 mars 2006

ALLMÄNTDegerhamn har verkligen något att fira under 2006. Degerhamns IF fyller nämligen 80 i år. Något som uppmärksammades på klubbens årsmöte som hölls i fredags.Nu tar DIF sikte på jubileumsåret med ordföranden Birgitta Roskvist vid rodret.

Degerhamns IF är en av de klassiska småföreningarna som fortfarande finns kvar på Öland. Klubben fyller 80 år under 2006, något som förstås kommer att firas.

Annons

Redan i fredags tjuvstartade firandet då DIF höll årsmöte. Mötet lockade hela 120 medlemmar, något som verkligen gladde ordföranden Birgitta Roskvist.

– Jag är helt överväldigad. Det är helt fantastiskt att det kom så många, säger hon.

”Betyder mycket för hela bygden”

Föreningen har bland annat fotboll, bordtennis, innebandy och gympa på programmet. Roskvist, som valdes om för sitt tredje ordförandeår, har förklaringen till att så många är delaktiga i klubbens verksamhet.

– Vi delar inte upp det sektionvis. Vi har alla ledare under ett tak och det tror jag är det som gör att vi har så många här.

Drygt 500 medlemmar stöttade DIF under 2005, en imponerande siffra med tanke på att Degerhamn är ganska litet.

– Det är en väldigt fin kultur att kunna ha en förening i en så liten bygd. Det betyder mycket för hela bygden och föreningen är en del av hela samhället, säger Roskvist.

80-årsfirande kommer det givetvis att bli under 2006. Den huvudsakliga festen kommer att äga rum på Alunvallen under sommaren. Även då kommer den lokala förankringen att spela stor roll.

– Vi kommer att fira det med de lokala förmågor som vi har och ta tillvara dem. Allt behöver inte kosta pengar. Vi har inte så mycket pengar utan måste vara smarta.

Samtidigt poängterar Roskvist att till exempel fotbollen aldrig skulle överleva om det inte kom spelare från andra orter. Något som en god sammanhållning bidrar till.

Annons

– Föreningsandan måste vara god eftersom det kommer så många utifrån. Annars skulle de ju aldrig komma hit.

Återväxt

Samtidigt finns återväxten tryggad i klubbens yngsta led. Ett stort gäng knattar, både killar och tjejer, gör att det ser ljust ut för fotbollsframtiden i DIF.

– Vi ska ha hand om de ungdomar som finns. Vi försöker att utveckla verksamheten och jobba på det sätt som vi kan, förklarar Roskvist.

Att det är en pigg 80-åring som visar upp sig ska inte bara medlemmarna vara glada över, enligt Roskvist.

– Föreningen är viktig även för till exempel skolan, ja för hela samhället, säger hon och avslutar med att blicka framåt.

– Året som väntar är väldigt, väldigt spännande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons