Annons
Nyheter

Öns Europastjärna prisades

Nyheter • Publicerad 16 februari 2007

ÅRSMÖTE

Gamla trotjänare fanns på plats, det bjöds på revy och priser delades ut till såväl lokala som internationella ö-stjärnor. Ölands Idrottskrets sparkade således i gång sitt 70-årsfirande med stil på årsmötet i Klockaregården i Högsrum i torsdags kväll.

Annons

ÖIK-bossen John-Erik Svensson inledde med att hälsa kretsens gamla trotjänare – en grupp som han vitsigt kallade idel ädel öländsk idrottsadel – välkomna till årsmötet.

Tore Simonsson, mångårig medlem i kretsen, introducerade sedermera de speciellt inbjudna gästerna var för sig efter att ha gett åhörarskaran en historikduvning värd namnet om vad som har hänt sedan starten 1937.

GRUS I MASKINERIET

Årsmötesförhandlingen, ledd av Allan Svensson, tog vid och för en gångs skull var det lite grus i maskineriet. En miss i kommunikationen mellan styrelsen och valberedningen ledde till lite strul med valet av de olika sektionerna och dess medlemmar, men merparten av berörda sektioner löste situationen på plats.

På tal om val. John-Erik Svensson valdes om som ordförande och nya ansikten i styrelsen – i alla fall jämfört med i fjol – blev eldsjälen och veteranen Carl-Gustaf Nilsson (ledamot), samt Gunnar Jämtin (suppleant).

EUROPASTJÄRNA

Sista punkten på dagordningen bestod av prisutdelningar, där både lokala som internationella ö-stjärnor fick kliva fram i rampljuset och ta emot utmärkelser.

Louise Bengtsson och Jimmy Gullquist fick pris som öns bästa fotbollsspelare, RM IF blev ”Årets förening” för andra året i rad och öns Europastjärna Ida Nilsson erhöll utmärkelsen ”Årets prestation” med tanke på sin fina sjundeplats på 3 000 meter hinder vid EM i somras för att nämna några bland kvällens många prisbelönta idrottare.

Den församlade idrottsmassan kunde avslutningsvis njuta av kvällens överraskning i form av en fyrklöver från Mörbylångarevyn som gav prov på ett axplock av sketcher, där för övrigt Ölandsbladet fick sig en släng av humorsleven.

GENOMSYRAS

Annons

– Kul att trotjänarna kom hit, de lyfte kvällen, sammanfattar en nöjd John-Erik Svensson.

– Varje arrangemang vi står för i år ska genomsyras av vårt 70-årsjubileum, avslutar den glade ÖIK-ordföranden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons