Annons
Nyheter

Ölänningar bristvara då Ölands HC skall spela sin första match

Nyheter • Publicerad 5 mars 2008

ISHOCKEY

Att Ölands HC spelar sin första match i Iffehallen i Kalmar i morgon lär dock knappast vara det stora dragplåstret. Istället är det spelare som , och som lär fylla läktaren till bristningsgränsen.

Annons

Mest meriterad är utan tvekan ”Kenta” Nilsson, med 553 NHL-matcher och 264 mål i bagaget, tillsammans med Frölundaprofilen Willy Lindström som vann Stanley Cup två gånger med Edmonton Oilers då en viss Wayne Gretzky spelade i laget. Dessutom lär NHL-mertierade spelare som Leksandsikonen Anders ”Masken” Carlsson samt Robert Nordmark fånga publikens uppmärksamhet.

– Alla som spelar i Tre Kronors Oldtimers har tagit VM- eller OS-guld, det är den meriten man måste ha, förklarar ÖHC-basen Bengt Bergkvist.

MEST HV-SPELARE

Men ölänningar är en bristvara när Ölands HC begår sin debut. ÖHC består mest av gamla lirare från HV71 som hyrs in för att representera den öländska ishockeyklubben. Så lördagens match blir med andra ord ett oldtimers-möte mellan SM-guld-vinnare från HV71 och legender från Tre Kronor.

Det är ju mest gamla HV-spelare i laget. Hur har ni det egentligen med spelartruppen inför den tänkta premiären i höst?

– Jag är inte ett skit orolig. Många ringer spontant och är intresserade och vi är ett 70-tal medlemmar. Och efter den här matchen hade vi tänkt samla ihop alla intresserade.

Hur har då Ölands HC fått till stånd ett sånt här evenemang?

– Mycket tjat, hehe... Och det är inte gratis.

Nej, hur finansierar ni det?

– Genom biljettförsäljning och sponsring.

Annons

”VISA ATT VI FINNS”

Till september/oktober i år ska Ölands HC:s mobila rink stå klar enligt Bergkvist och då ska också klubbens representationslag samt 10-årslag göra debut i seriesystemet.

Vad betyder den här oldtimers-matchen egentligen för Ölands HC?

– Det är för att visa att vi finns och att vi jobbar hårt för att få en arena. Både Mörbylånga och Borgholms kommun är ju intresserade av en arena, men ingen vill ju betala.

ÖB-SPORTEN

Laguppställningarna

Tre Kronor Oldtimers

Målvakter: Rolf Wanhainen, Åke Lilljebjörn.

Backar: Peter Helander, Pär Djoos, Leif Carlsson, Thomas Eriksson, Robert Nordmark.

Forwards: Thomas Rundqvist, Anders ”Masken” Carlsson, Mikael Wahlberg, Ivan Hansen, Thom Eklund, Kent Nilsson, Leif R Carlsson, Willy Lindström, Patrik Zetterberg, Fredrik Nilsson, Daniel Rydmark.

Annons

Ölands HC/HV71 Oldtimers

Målvakter: Patrik Svensson, Johan Vall.

Backar: Kenneth Kennholt, Tomas Lundqvist, Peter Ottosson, Torbjörn Svensson, Mats Carlgren, Nils-Gunnar Svensson.

Forwards: Ove Thörnberg, Bengt Kinell, Krister Ljungberg, Nicklas Brännström, Per Blomgren, Uno Johnasson, Peter Nork, Claes Heljemo, Torbjörn Carlsson, Patrik Roos.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons