Annons
Nyheter

Öland bäst i Östersjön

Nyheter • Publicerad 7 juli 2010

FOTBOLL/FRIIDROTT

Öland skördade stora framgångar i årets B7 games på Rügen i helgen. Det blev sammanlagt tretton medaljer i friidrotten och flick- och pojklaget i fotboll blev etta respektive tvåa.

Annons

– Utan att vara för stöddiga kan man säga att vi var bästa ön totalt, säger John-Erik Svensson, ordförande i Ölands Idrottskrets.

– Det var den absolut bästa insatsen någonsin av Öland, säger Svensson, som själv var med på Rügen.

Traditionellt brukar det både bland pojkarna och flickorna vara Gotland och Åland som möts i finalen i fotbollen. Men i år tog Öland Ålands plats och gjorde upp med Gotland i finalerna. Flickorna vann med 3-1 men pojkarna förlorade med samma siffror.

Dominans i friidrotten

I friidrotten gick det ännu bättre. Det blev sex guld, tre silver och fyra brons. Med det var Öland klart bästa ön i friidrotten. Högby IF:s Olle Willsund tog fyra individuella medaljer. Han vann 100 meter, kom tvåa i längdhopp och trea i kulstötning och höjdhopp. På flicksidan briljerade Nikki Berglund som tog guld på 100 meter, kulstötning och längdhopp samt silver i höjdhopp. En annan som imponerade var Mattias De Graaf som inte bara tog guld i höjdhopp utan även satte nytt banrekord med 1,90.

”Ett minne”

Olle Willsund säger att spelen inte bara var en sportslig framgång utan även en upplevelse och erfarenhet.

– Det är ett minne som kommer hänga med. Det var kul att träffa och tävla mot folk från andra länder. Det var också annorlunda att åka med en så stor grupp vi var eftersom vi åkte med fotbollslag. Vi hade en bra gemenskap, säger Olle Willsund.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons