Annons
Nyheter

Nytt SM-silver för systrar

Nyheter • Publicerad 5 juli 2010

PISTOLSKYTTE, SM

Systrarna Ulrika Alvarmo och Maria Johansson tog för andra året i rad SM-silver i pistolskytte för damlag. Ett överraskande bra resultat tycker Maria – som knappt tränat i år.

Annons

– Det var väldigt positivt. Jag trodde inte att jag skulle skjuta så bra men tangerade mitt årsbästa.

I helgens mästerskap i Stockholm tog tjejerna andra raka silvret och de har även sedan tidigare ett guld på meritlistan. Med tanke på sin sparsamma träning hade inte Maria så höga förväntningar på årets mästerskap. Men just de lägre förväntningarna hjälpte henne.

– Eftersom jag sköt utan förväntningar så var jag inte nervös utan gick in med inställningen att det får gå som det går.

Alvarmo/Johansson slutade femton poäng bakom det vinnande paret, vilket är ganska mycket i sammanhanget. Men även Ulrika är nöjd med laginsatsen.

– Det var andra året i rad, så det var bra. Jag hoppades på guld men silver känns ändå bra, säger hon.

Systrarna tävlade även individuellt. Maria tog sig till finalen och slutade sjua. Ulrika missade däremot finalen med en ynka poäng och är mindre nöjd med sin insats där.

– Det var bittert, i synnerhet eftersom det var min sämsta skjutning hittills i år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons