Annons
Nyheter

Ny avelshingst på Öland

Nyheter • Publicerad 17 juni 2007

RIDSPORT

Uppe i Valsnäs hos Christer Andersson har det i många år stått en halvblodshingst till avel. Förra året var det tomt i hingstboxen, sedan Shogun drygt 20 år gammal dött. Nu finns en ny hingst på plats och det är den brune Lord Alberth.

Annons

Denne store hingst, drygt 1.70 hög, är trots sin tyska härstamning född i Växjö men ägs av Leif Segorp i Borensberg.

– Att det blev Lord Alberth berodde väl mycket på att hans ägare tyckte att vi skulle ha hingsten, säger Christer Andersson.

Vid hopptävlingarna i Lundegård meddelade speakern att ett nytt pris var skänkt, ett ”Surprice-pris” till det sto som placerades högst i klass 1.20. Bäst i denna klass blev Malin Fredriksson på sin Charmy Li. Paret Fredriksson har en liten uppfödning hemma på gården i Törnbotten.

– Både jag och Malin är avelsintresserade men just i år har vi bestämt oss för att inte betäcka. Lite snopet när man har turen att vinna ett så generöst pris, säger Joakim Fredriksson.

PIA SCHRÖDER

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons