Annons
Nyheter

Kretsklubban stannar i FGoIF-familjen

Nyheter • Publicerad 10 februari 2006

En GoIF:are slutar. En annan tar över.Färjestaden GoIF:s Bertil Johansson lämnade efter fem år på ordförandeposten i Ölands Idrottskrets över klubban till klubbkamraten John-Erik Svensson.Det stod klart när kretsen kallade till årsmöte i onsdags kväll i Algutsrum.

– Jag kände att jag inte orkade med alla arbetsuppgifter längre, mycket annat tar tid, säger Johansson, som tror på ett nytt lyft med Svensson hållandes i klubban.

Annons

– Det ska bli spännande att föra arbetet vidare, jag ser fram emot det, säger Svensson, som under åren 2000-2004 var ordförande i Färjestadens GoIF.

Vad kommer då det fortsatta arbetet att bestå av? Jo, en diskussion om en ny bollhall bland annat.

ÖIK gemensam kraft

Och behovet av ett sådant utrymme är stort enligt den nye ordföranden.

– Vi har många ungdomar och dessutom lovande sådana och för att behålla dem här så gäller det att skapa rätt förutsättningar så att de kan träna och driva på sin idrott.

– Så det är viktigt att trycka på kommunen. Sedan skulle en bollhall inte bara handla om exempelvis fotboll, fortsätter Svensson.

– Man skulle till exempel kunna ha mässor och andra arrangemang.

Ett led i detta är att årsmötet valde Ölands Idrottskrets styrelse att som gemensam kraft förhandla och diskutera med just kommunen i ovanstående ärende.

En bollhall i all ära, men varför inte skjuta mot stjärnorna och sikta på en Tipshall?

– Jag var uppe i Jönköping förra helgen och ventilerade faktiskt det här med lite folk på förbundet, men det är otroliga pengar inblandade, det skulle vara mycket svårt att genomföra det här, svarar Bertil Johansson.

Annons

Bertil, vad är du mest nöjd med under dina år som ordförande?

– Att samhällsdiskussionen har ökat. Kompetensen finns definitivt hos oss att fungera som en remissinstans gentemot kommunen, avslutar Johansson.

Utöver John-Erik Svenssons nyval som ordförande, så ser styrelsen i Ölands IK ut enligt följande: Christer Persson (vice ordförande), Britt-Marie Börjesson (sekreterare), Mattias Pettersson (vice sekreterare – nyval), Bertil Johansson (kassör – nyval), Carl-Gustaf Nilsson (suppleant), Ulrik Nilsson (do).

Kennert Georgsson och Bernt Johansson, två trotjänare genom åren, avgick från styrelsen.

FOTNOT: I tisdagens tidning presenterar vi fler nyheter och bilder från årsmötet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons