Annons
Nyheter

Kinka i stöten igen

Nyheter • Publicerad 22 mars 2013

FÄKTNING

Nu väljer Kinka Barvestad att plocka upp sin elitsatsning på Fäktning igen. Öländskans avslut blev ett uppehåll i ett år. Nu hägrar EM i sommar.

Annons

– Suget är tillbaka och det har känts oförskämt bra på tävlingarna den senaste tiden, säger Kinka Barvestad.

För ett år sedan la hon värjan på hyllan. I och med att det inte blev något OS tog hon beslutet att avsluta karriären. "Jag är realist och vet vad som krävs för att vara på den absoluta toppen och känner inte riktigt det suget längre.", konstaterade hon i Ölandsbladet.

Efter ett halvår började hon dock träna fäktning igen ett par gånger i veckan och någon månad senare blev det tävling på hemmaplan och sedan världscup i Frankrike och Spanien...

Och inte nog med att hon tävlade, det gick dessutom väldigt bra. Utan att vara fulltränad slutade hon på en 38:e plats i S:t Maur och var sedan bland de 64 bästa i Barcelona för en dryg vecka sedan.

– Då tog jag mig en funderare. Jag ville inte fatta beslut bara på grund av att det gått bra utan känna av att jag har ett sug även när det är motgång. Och nu känns det så. Det ska bli jättekul att köra för fullt igen.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons