Annons
Nyheter

Idag gör ÖHC sin första match

Nyheter • Publicerad 8 mars 2008

ISHOCKEY

Från början var det tänkt att Ölands HC åtminstone skulle ha enegen spelare med när man möter Tre Kronor Oldboys i lagets första match. Men så blir det inte.

Annons

Tobias Johansson, som var tänkt som reservmålvakt i laget, har insjuknat. Istället blir det ett lag med enbart spelare ur HV71:s oldboyslag som spelar i ÖHC:s tröjor när laget möter Tre kronor Oldboys, eller legends som de numera kallar sig, i eftermiddag.

– Vi har egentligen åtta egna spelare man vi vet inte riktigt vad de går för, och kasta in dem mot de här spelarna, som visserligen är lite äldre, men spelat hockey hela sina liv känns som ett självmord, säger Bengt Bergkvist.

HOPPAS PÅ UTSÅLT

På torsdagskvällen var enbart 150 biljetter av de 1 100 sålda till matchen, men Bergkvist hoppas ändå på att det ska bli slutsålt.

– Jag tycker att vi med detta visar att vi är en stark förening. Det viktiga är inte att tjäna pengar på detta utan att visa upp sig och visa att det finns ett hockey intresse på ön. Och dessutom får det egentligen plats fler i hallen men vi vill att alla ska kunna se. Jag kan lova att det kommer gå fortfare än vad många tror.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons