Annons
Nyheter

Gräslirarna besegrade ”sandproffsen”

Nyheter • Publicerad 17 juli 2009

Gräsets stjärnor besegrade sandens när finalen av årets CoBödaBana avgjordes under lördagseftermiddagen.

Det längsta strået drog nämligen Lindsdals IF i kamp med det renodlade beachsoccergänget Vetlanda United.

Annons

Beachsoccerturneringen CoBödaBana har blivit allt seriösare med åren, något som märks inte minst på namnen i deltagarlistan. Allt fler föreningar kommer nu till spel, såväl renodlade beachsoccerföreningar som vanliga fotbollsklubbar.

– Det är positivt med fler föreningar i stället för kompisgäng, säger tävlingsledaren Patrick Blomström i Vetlanda United och fortsätter.

– Tävlingen växer inte lavinartat, men de som kommer hit vet att de får ett seriöst arrangemang med seriösa aktörer.

Vad har du för visioner för turneringen i framtiden?

– Vårt samarbete med Böda/Högby här innebär att vi nu har en organisation bakom som gör att vi kan ha ett större arrangemang framöver.

Flera lag kommer utifrån och åker ganska långt för att besöka Böda Sand.

– Det är ett kvitto på att det är en bra turnering. Och det här är ju klassisk beachsoccermark, säger Blomström.

RIKTIGA FOTBOLLSSPELARE BEACHBÄST

I herrarnas turnering ställde Lindsdals IF upp med ett lag och trots att division 2-lirarna är klart mer vana vid gräs än sand överraskade de positivt.

Lindsdal gick nämligen hela vägen efter att bland annat ha besegrat meriterade beachsoccerlag som Portugiserna och Vetlanda United.

Annons

– Helt sjukt att vi vann allting till slut, säger Johan Wittberg.

Lindsdal tog hem segern efter en rysare i finalen mot Vetlanda där man vann först efter straffar.

KARLSSON GLÄNSTE

Wittberg, turneringens bäste målskytt med sina sju mål, är för övrigt brorson till profilen Lasse Karlsson som vaktade Böda Sands mål.

Karlsson svarade för ett stundtals bländande målvaktsspel när laget, trots en förlust i det täta och tuffa derbyt mot Böda/Högby, nådde kvartsfinal. I kvarten tog det dock stopp mot Kalmar Södra.

Böda/Högby, som var i final ifjol, åkte ut redan i gruppspelet och Stor Frö fick likt Böda Sand lämna efter kvartsfinalerna.

KALMARTJEJER FÖRSVARADE TITELN

På damsidan representerades IFK Kalmar av inte mindre än tre lag. Bäst gick det för Vilket rakt hår du har som för andra året i rad tog hem titeln. Detta efter finalseger över ett annat Kalmarlag, Högtryck, med 3–0.

Öländsk anknytning fanns i de båda finallagen i form av Ida Karabyn, Anna Boström och Mia Möller (Högtryck) samt Tove Fried (Vilket rakt hår du har).

IFK Borgholm hade med två olika lag men inget av dem nådde semifinalerna utan fick respass i gruppspelet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons