Annons
Nyheter

Fjärde raka för Antonia

Nyheter • Publicerad 28 juli 2010

GOLF, ÖLANDS BANK JUNIOR TOUR

Antonia Sigfridsson, Byxelkroks GK, har vunnit tjejklassen i Ölands Bank Junior Tour varje gång sedan den startade 2007. Nu är hon redo att lyfta golfspelandet över en hobbynivå.

Annons

– Nu ska jag börja satsa på riktigt. Försöka träna nästan varje dag, hela året runt, säger hon.

Efter en månad med sex deltävlingar avgjordes i tisdags Ölands Bank Junior Tour på Ekerum Golf & Resort. På tjejsidan lyfte som vanligt Sigfridsson bucklan som innebär totalseger på touren.

– Det är jättekul och det är inte så att det är lätt, jag har spelat bra alla år. Men nu är det inte så jättestort att vinna längre, säger hon.

Tävlingsledaren Håkan Fransson har berömt Sigfridsson för hennes starka resultat i år. Ändå är juniortouren den enda tävling hon spelat under det senaste året.

– Tidigare har jag nästan bara spelat under sommaren. Nu framöver ska jag försöka tävla mycket mer. Jag vill bli så bra som möjligt. Ett första mål är att ta mig till USA och få ett stipendium och få träna där.

Antonia bor i Tyskland men vistas under somrarna på ön. Och Öland ingår i planen för hennes fortsatta satsning.

– Öland har absolut förutsättningarna för det. Jag kommer att spela här på sommaren även i fortsättningen. Det finns ingen plats jag hellre är på under sommaren än Öland.

På killsidan vann 16-årige Max Nilsson, Åkersberga GK. Han testade på en deltävling förra året, fick mersmak och valde att gå hela touren i år. Efter att ledande Oscar Lidheim ställt in de två sista deltävlingarna lyckade Max komma ikapp och förbi.

– Det känns skitbra att ha vunnit. Jag hade inte väntat mig det. Det har varit väldigt kul att spela touren, säger Nilsson.

Ny knattevinnare

Annons

Även på knattesidan presenterade sig en ny vinnare. 11-årige Filip Jonsson, Ölands GK, som bara spelat i ungefär ett år. Han har redan sänkt sitt handicap till 27.

– Det känns väldigt bra att vinna. Det har varit roligt att spela och träffa andra spelare, säger segraren som har framtiden klar för sig.

– Jag vill vara med i Scandinavian Masters någon gång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons