Annons
Nyheter

En hälsning från Isla Margarita

Nyheter • Publicerad 6 mars 2006

ÖB-sporten slängde ner lite frågor via mejl till Emma Johansson, Ölands Windsurfing Club, som tillsammans med klubbkamraten Anna Jönsson befinner sig på träningsläger på Isla Margarita.I går damp ett vykort, ett stort sådant, ner från ön på Venezuela...

Hur har ni det?

Annons

– Jodå vi har det jättebra! Vinden har verkligen varit med oss och vi har fått köra i princip varje dag sedan vi kom ner.

– Det har verkligen varit en bra säsong hittills och då har vi ändå den bästa tiden framför oss. Eller ja, det vet vi ju förvisso inte än, men mars och april brukar vara de vindrikaste månaderna här.

Nya trick att skriva hem om?

– Inga direkta nya trick, men vi har båda utvecklats sedan vi kom hit. I Brasilien var det ju lättare att öva tricken på de platta vattnen mellan vågorna, här är det desto choppigare vatten, så i princip allt är svårare att göra här.

– Det känns ju lite motigt på ett sätt att inte bara kunna få fortsätta där man slutade i Brasilien, men det känns skönt att veta att det man lär sig här kan man göra i princip var som helst.

– Vi övar båda väldigt mycket på att göra trick switchstance som det heter, det vill säga att man har fötterna ”fel” i fotstropparna och står med underkroppen åt fel håll.

– Det är ett helt annat sätt att köra och det tar lite tid att få in tekniken att bara köra på detta sätt och ännu svårare att hoppa.

Skador?

– Jag har haft lite otur även denna resa när jag fick ett slag av bommen med full kraft över ögat.

– Som väl var slapp jag sy, eftersom snittet hade lagt sig precis i ögongloben och höll sig stängt om jag höll mig hyfsat stilla.

Annons

– Jag fick hålla mig borta från vattnet i två-tre dagar och detta lyckades jag tajma in med magsjuka, så det var ju bra på ett sätt eftersom jag ändå inte kunde segla.

– Anna hade lite feber och förkylning några dagar, men annars har det varit lugnt än så länge. Lite nya blåmärken, skavsår och ärr, men det är ju standard, hehe...

Nya kontakter?

– Eftersom vi tävlade internationellt förra året, så knöt vi ju nya kontakter då och flera av dem träffar vi nu för de är också här och tränar.

Har ni fastställt er tävlingsplanering för sommaren/hösten?

– Det har kommit en preliminär tävlingskalender för de internationella tävlingarna och de vi tänkt besöka är Gran Canaria Eventuellt), Lanzarote, Fuerteventura, Tyskland, samt eventuellt Ryssland.

– Sedan tillkommer ju de svenska tävlingarna som vi hoppas kunna tajma in och kanske även någon i Europacupen.

Infinner sig samma känsla nu som förra gången ni var på Isla Margarita?

– Det känns både som vanligt och helt annorlunda att vara tillbaka. Det känns ju att man efter denna resa har spenderat nio månader i denna lilla by och kan berätta för alla nya hur saker och ting fungerar här.

– Att man körde världscupen förra året märks ju eftersom man umgås mer och tränar med grabbarna och tjejerna därifrån vilket är väldigt skoj.

– Vissa saker har blivit dyrare på ön och det är betydligt fler svenskar här i år. Det är givetvis många som surfar, men även många ”vanliga” turister har hittat hit.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons