Annons
Nyheter

Elin och Akke klara för VM

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

RIDSPORT

Efter förra helgens fälttävlan i Strömsholm har Elin Götesson från Ölands Ryttarförening med sin häst Be My Access klarat kvalet till Unghäst-VM i Frankrike senare i år.

Annons

I den tvåstjärniga klassen, där många av VM-ryttarna tävlade i slottsparken på Strömsholm, klarade sig Elin Götesson bra. Därmed är hon också klar för att få vara med i uttagningen till Unghäst-VM i Frankrike i mitten av oktober.

”INGEN KAN KÄNNA SIG SJÄLVKLAR”

– Sverige brukar ha med ett lag på sex-sju ryttare och ingen kan känna sig självklar. Men nu får jag i alla fall vara med i uttagningarna, säger Elin efter helgens tävling.

Vid fjolårets VM, som går av stapeln i Le Lion diAngers, var Elin Götesson och sjuårige Akke andra svenska ekipage i resultatlistan med sin nittondeplats. Även det bör vara en merit när Ridsportförbundet avgör vilka som skall få representera Sverige i VM i år. Innan dess skall Elin emellertid nästa månad tävla i Polen i den större klassen CNC** som är ny för året för såväl henne som Akke. Några ytterligare tävlingar står på schemat här hemma i Sverige.

MARIA WIELL

Fotnot:Elin Götesson bor i dag i Löberöd i Skåne men tävlar fortfarande för ÖRF där hon har varit medlem sedan hon flyttade till Öland och Äpplerums Lantgård sommaren 1999.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons