Annons
Nyheter

Davis Cup-kapten besökte Öland

Nyheter • Publicerad 28 april 2006

ALLMÄNTCalle Hageskog var tidigare framgångsrik svensk Davis Cup-kapten och ledde Sverige till sex DC-titlar.Förra helgen var han på plats på Hotel Skansen i Färjestaden för att hålla ett föredrag som inriktade sig på kommunikation.

Som tennisspelare nådde Nässjöfödde Calle Hageskog inte de allra största höjderna. Visserligen finns bland annat en seger i Båstadturneringen på meritlistan, men det är som ledare som han har blivit riktigt framgångsrik.

Annons

Eller vad sägs om sex segrar i Davis Cup mellan åren 1995 och 2002 då Hageskog ledde det svenska DC-laget?

I söndags var han på plats på Hotel Skansen i Färjestaden för att föreläsa under projektet ”Träningsläger för styrelsen”.

– Det är kul att komma ut och föreläsa inom idrotten. Det är där man känner sig hemma, säger Hageskog.

”Lite tips för vardagen”

Numera jobbar han på Växjö universitet med programmet Coaching och Sport Management.

– Vi har jättemycket grejer på gång. Vi jobbar bland annat med forskning kring vad idrotten betyder för de små orterna.

Tennisengagemanget finns fortfarande kvar och Hageskog arbetar bland annat med Norges olympiska kommitté. När tiden räcker till blir det dessutom en del föreläsningar.

– Men det blir ganska sporadiskt nu, jobbet tar mycket tid.

Söndagens föreläsning handlade om kommunikation, om dess roll både i det vardagliga livet och inom idrotten samt om olika sätt att kommunicera.

– Det är lite tips för vardagen. Det är viktigt att man ger varandra beröm och att man är uppmärksam på vad som är bra. Det kan också vara till hjälp för att få fram sitt budskap, förklarar Hageskog och fortsätter.

Annons

– Det är viktigt att lyssna till vad folk har att säga för det finns mycket klokskap inom föreningarna.

Idrotten går före

Idrottsbakgrunden har den förre DC-kaptenen nytta av som föreläsare.

– Man kan ta många exempel från idrotten, folk känner igen sig. Men det är en ganska begränsad del jag har att lära ut egentligen. Jag tror att vi alla ställs inför samma situationer, säger han ödmjukt.

Hageskogs föreläsning blev ett mycket uppskattat inslag och kanske kan det bli fler Ölandsbesök.

– Jag hjälper gärna idrotten om jag kan vara till nytta. Den går före andra förfrågningar som jag får, avslutar han innan det är dags att lämna ön för den här gången.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons