Annons
Nyheter

Beatrice försvarade sin titel

Nyheter • Publicerad 15 juli 2008

TENNIS, VICTORIATENNISEN

Victoriatennisen avslutades under lördagseftermiddagen med en van vinnare. Beatrice Cedermark följde nämligen upp fjolårets seger i F14 med att i år vinna 16-årsklassen.

Annons

– Det verkar vara lite av min turnering det här, säger segrarinnan nöjt.

Helsingborgs TK:s Beatrice Cedermark trivs på Öland och i Borgholm. Under lördagen spelade hon hem Victoriatennisens F16-klass och stod därmed som segrare för andra året i rad.

- Jag har verkligen spelat bra här båda åren. Det verkar vara lite av min tävling, säger den 15-åriga Sverigeettan.

ENKEL RESA

Förra året blev det seger i F14-klassen efter en jämn final mot Ellen Allgurin från Värnamo. Den här gången blev avslutningen på turneringen en behaglig resa för Cedermark. 6-1, 6-1 skrevs segersiffrorna till i finalen mot Sverigetvåan Besarta Avdullhai, Växjö TS.

- Spelet funkade okej tycker jag. Samtidigt så kom Besarta aldrig riktigt in i matchen. Det var inte hennes dag idag (läs: i lördags), analyserar Cedermark.

Hur har dagarna på Öland varit?

- De har varit jätteroliga. Det är kul med mycket folk och allt har varit väldigt bra arrangerat. Det är lite speciellt för den här tävlingen med allt runtomkring.

Schemat den närmaste tiden är fullspäckat för Victoriatennisens mästarinna. Närmast är det Sverigefinalen av Kalle Anka Cup i Båstad och därefter väntar bland annat lag-EM och SM.

- Det är mycket tennis nu. Kalle Anka börjar redan imorgon (läs: söndag) med invigning och det.

Annons

Bara att ladda om snabbt då.

- Ja, precis.

FAVORITSEGER

I F14-klassen höll fjolårstvåan Ellen Allgurin för favorittrycket och spelade hem förstaplatsen. I finalen besegrade hon Linnéa Johansson från Båstad-Malens TK med 2-0 i set. Tävlingsledaren Jan Andersson kunde efteråt blicka tillbaka på en lyckad vecka.

- Till exempel finns det inte många F16-matcher som har över 100 åskådare, säger Andersson belåtet.

Avslutningsdagen lockade alltså mycket publik då det förutom finalspelet bjöds på kändismatch när bröderna Ravelli dubbelspelade.

- Det sätter en annan karaktär på spelet. Det är nyttigt för tjejerna och är en del av det de ska lära sig att klara av när det gäller publik, media och sånt framöver.

Något som har gått att skönja är den höga klass som deltagarna har hållit rakt igenom turneringen.

- Spelet har höjts ett snäpp jämfört med förra året, berömmer Andersson.

Hur skulle du sammanfatta årets Victoriatennis?

- Med att vi är riktigt nöjda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons