Annons
Nyheter

”Bandage-Jonas” har fått upp farten

Nyheter • Publicerad 4 juli 2006

SEGLING, X99Ölänningen Jonas Andersson finns med på svenska båten Team Stufvenäs som seglar i både NM och VM.Efter en dålig första dag, där Jonas bland annat träffades i huvudet av bommen, kom laget igen under de sista seglingarna.Resultatet i NM blev en blygsam sjätteplats, men laget visade sin kapacitet under avslutningen.

– Det kändes oerhört skönt för självförtroendet att få avsluta så bra under fredagen. Jag tror att hela teamet behövde det, säger Jonas.

Annons

För Team Stufvenäs är VM det stora målet. Första dagens tävlande i NM genomfördes mer som ett rejält genrep.

– Ja, det var mycket onödigt strul från vår sida, berättar Jonas. Vi tappade mycket tid och kom aldrig igen.

Stort sår

Bland annat träffades Jonas själv av bommen redan under den första seglingen. Resultatet blev ett stort sår och färd in till Kalmar för omplåstring och ett gäng stygn i pannan.

Han missade resterande två race under onsdagen och var inte tillbaka förrän avslutningen med två seglingar på fredagen.

Då visade Team Stufvenäs verkligen vad de kan. Dagen gav en andraplats och i sista racet kom man femma. I och med resultaten fick laget en rejäl skjuts uppåt i resultatlistan till sjätteplatsen. Men än viktigare, de visade att de kan.

– Vi var med i täten hela tiden och hade slipat bort en stor del av strulet från onsdagen. Det känns som att vi närmar oss formen, förklarar Jonas.

VM den stora utmaningen

VM-tävlingarna inleddes i går och för Team Stufvenäs del gäller det att ligga på den absoluta toppen av sin förmåga.

– Det gäller verkligen att vi inte gör några misstag. Vi måste vara totalt koncentrerade och gå i mål tillsammans med täten i varje segling.

Annons

NM-vinnaren ALEXELA är en av de stora favoriterna, och ett par vassa båtar som bara seglar VM tillkommer. Men Jonas är hoppfull.

– Det blir tight däruppe i toppen, men vi vet vad vi kan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons