Annons
Nyheter

Back to the Beach Tour 2008: Favoritsegrar på Bödabeachen

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

BEACHVOLLEYBOLL

I helgen arrangerades på sedvanligt manér turneringen som ingår i Back to the Beach Tour på Böda Sand. På såväl herrsidan som damsidan blev det favoritsegrar i challengerklassen.

Annons

– Det är ett jättetrevligt arrangemang det här, säger Annika Wahlström som var med och spelade hem damtävlingen.

Sedan ett flertal år arrangeras det en stor beachvolleybolltävling på Böda Sand. För tredje i rad ingår den också i Back to Beach Tour tillsammans med ytterligare nio tävlingar under sommaren.

– I år är det den största tävlingen som vi någonsin har haft här. Vi har ungefär hundra lag anmälda sammanlagt, berättar tävlingsledaren Stefan Bernholm och fortsätter.

– Intresset har ökat och vi har dubblat antalet lag jämfört med förra året. Det är fantastiskt roligt.

HYLLAR BÖDA

Trots det allt mer utbredda intresset för beachvolleyboll är det klent med öländskt deltagande.

Tror du på sikt att det här kan engagera även öländska spelare?

– Ja, visst måste det locka i alla fall. Sporten syns ju och informationen sprids.

Bernholm är inte sen med att hylla Böda Sand som arrangörsplats.

– Det är om inte den allra bästa så åtminstone en av de finaste stränderna i Sverige. Det är bra inramning här och vi blir extremt väl bemötta, säger han belåtet.

Annons

Under helgens spel blev det till slut väntade segrare på såväl herr– som damsidan i challengerklassen som är den bästa av de klasser som Böda Sand–tävlingen har att erbjuda. Toppseedade Josef Pernholm från Göteborg BC och Jakob Johansson, Morgondagens BC, drog det längsta strået på herrsidan. I finalen besegrades Göteborgsparet Henrik Andersson/Stefan Lunderbye med 21–15, 19–21, 15–9.

AVSLAPPNAT

Damtävlingen vanns av Anna Åsberg i par med Annika Wahlström, båda spelandes för Göteborgs BC. Åsberg/Wahlström var det högst rankade paret och infriade alltså förväntningarna. Tjejerna hade inga större problem med att vinna över Engelholms Maria Bornesson och Emelie Nilsson i finalen. 21–13, 21–15 skrevs segersiffrorna till.

– Stranden här är nästan den bästa i hela Sverige, berömmer Åsberg.

Vad är det allra bästa med Böda?

– Det är sanden tycker jag, den är skön att spela i. Dessutom är det lugnt här, det är ingen stress utan en avslappnad atmosfär.

Segrarinnorna trivs bra på norra Öland.

– Det är ett jätteroligt arrangemang. Stället är fint och sedan är det mycket folk, säger Wahlström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons