Annons
Nyheter

”Tobbe” är Ölands hetaste idrottare 2007

Nyheter • Publicerad 2 januari 2008

FOTBOLL

Stora silver efter andraplatsen i allsvenskan, guld i svenska cupen och flitigt efterfrågad i riksmedia.

Annons

Dessutom en ultrapopulär blogg på olandsbladet.se.

Det är inget snack om saken, Kalmar FF-backen Tobias Carlsson är Ölands hetaste idrottsprofil 2007.

– Så nice... Det var hedrande. Men jag har ju bara suttit på bänken, säger Färjestadenssonen med sin patenterade ödmjukhet.

Han har haft ett succéartat år, men det började minsann inte bra.

– Nej, det började ju med en skada i ljumsken så jag var borta i tre månader, berättar Carlsson. Det var värdelöst, för då spelade de ju in laget. Och redan då förstod man ju att man blir utanför laget i år.

Tobias var utanför laget under hela vårsäsongen, men fick hoppa in under sommaren då Blekingebacken Patrik ”Bagarn” Rosengren blev skadad.

– Ja, jag fick hoppa in mitt i sommaren då han var skadad och det gick bra där mot Malmö FF (bortaseger med 2-1 den 26 juni) och så, men sedan petade de mig igen...

SVACKA

Det var inte förrän i augusti, efter årets KFF-svacka med 0-5 mot IFK Göteborg och 0-5 mot Helsingborgs IF, som ”Tobbe” fick chansen igen.

– Då var det tillbaka till gamla Kalmar FF lite igen, vi tänkte ”skit i hur det ser ut, bara vi vinner”, berättar Carlsson, som också ser ett taktikbyte som ett skäl till varför KFF sedan lämnade svackan.

Annons

– Vi la om spelet och tog in David (Elm) som en tung träffpunkt som kunde hålla i bollen där uppe i anfallet. Sedan hade vi våra snabba yttrar i Cesar (Santin) och Ingelsten (Patrik) och ett tight innermittfält med bröderna Elm (Viktor och Rasmus) och Rydström (Henrik) som klister.

Så det var inte bara för att du var tillbaka ni kom ur svackan...?

– Nej, men mestadels det, hehe...

BRA ÅR

Kalmar FF tog sig med råge ur svackan och gick sedan nästan hela vägen till SM-guld. Dock fick man nöja sig med andraplatsen och det stora silvret. Och sedan vann ju KFF även svenska cupen.

Är det här ditt bästa år i karriären?

– Nja... För Kalmar FF är det ju det och jag spelar ju med dem, så... Men jag är lite kluven. För mig personligen kanske det inte är det för jag spelade ju inte hela säsongen. Man vill ju spela alla matcher. Nej, jag vet inte.

HET I RIKSMEDIA

2007 var också ett år Tobias Carlsson slog igenom utanför planen. Det mesta man sett av Kalmar FF i media tidigare har lagkaptenen Henrik Rydström haft ett finger med i, men i år började de stora 08-tidningarna och TV-kanalerna jaga upp 0485-bördige Carlsson för att få kommentarer.

– Ja, många andra tackade nej, så då fick väl jag ta det...

Annons

Nej, så var det inte...

– Nej, det började väl med La Manga-filmen, Kalmar FF fick mycket publicitet där och varje gång det visades något från den så satt jag där med min öl... Men jag får väl ta det för Kalmar FF:s skull, hehe.

Men du verkar tycka det är lite jobbigt att synas för mycket...

– Ja, det är rätt skönt att det har lugnat ner sig nu. Det är bättre att vara lite lågmäld och sedan komma fram när man verkligen har något att komma med.

SKADAT MOTSTÅND

Tobias fyller 33 år nästa år och blir alltså inte yngre. Och han inser, för att citera sjömansvise-sångaren Nyter, att ”åldern tar ut sin rätt, nunan får rynkor och muskler blir fett”.

– Ja, jag spelar ju ett år till i alla fall, sedan vet jag inte. Man får se hur man känner sig.

Hur ser det ut i Kalmar FF till nästa säsong? Satsar ni på guld nu?

– Vi behöver bredda lite i truppen offensivt, men det är klart, vi måste ju satsa på guld. Nu märkte vi ju i år också att de andra lagen var inte bättre...

– Vi har en bra mix just nu, men vi äldre kommer ju inte hålla hur länge som helst.

Annons

Slutligen, vem tycker du är hetaste öländske idrottaren 2007?

– Kim (Nilsson, Färjestadens IBK) var jävligt het i våras, men... Ja, det finns jäkligt många bra idrottare, men de är ju skadade hela tiden, både Wiberg (Nicklas, FI Kalmarsund) och Ida (Nilsson, Högby IF).

– Så det är väl jag då, hehe... I ett bra, men skadat motstånd...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons