Annons
Nyheter

Påskfirare trotsade kylan

Nyheter • Publicerad 24 mars 2008

 

 BORGHOLM

Annons

Ingen påskparad, ingen magdans och inget mattällt på Storgatan.

Vinterns comeback på påskafton gjorde att Cityföreningen tvingade ställa in en del av arrangemangen, men folktomt blev det ändå inte.

Frampå dagen var det många som trotsade vädret och sammantaget betecknas kommersen som ”en hyfsad marslördag”.

På torget huttrade blomsterhandlaren Pelle Hermansson och My Molander från Böda Sands Bageri ikapp i nordostvinden. Men trots skitvädret visade de inga ledsna miner.

– Det är som det är, det är bara att skratta åt det.

Ett visst vindskydd på torget utgjorde de tre enheter från räddningstjänsten som fanns på plats för att visa sin utrustning. Och för de yngre var det förstås lite spännande att klättra upp i hytterna på brandbilarna.

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson höll ett kort och snärtigt ”vårtal” och korade också årets påskkärring som blev lilla Siri Nilsson från Göteborg, förmodligen den minsta hittills.

Hasse Sjöberg, tobakshandlare på Storgatan passade på att öppna en ny avdelning i sin butik, ”Hugos Hörna” som är en avdelning med hundartiklar.

– Vi har själva hund i familjen, Hugo, och upptäckt att utbudet inte är så stort i Borgholm. Dessutom har andra hundägare frågat om vi inte kan sälja sådana här grejer, säger Hasse.

– Nu har vi ett sortiment, med koppel, halsband, hundbäddar, matskålar, schampoo och bajspåsar, och även lite hundgodis och hundleksaker. Och vi kommer även att ta in en del kattartiklar.

Annons

– Man måste ju försöka hitta på nåt annat när folk har lagt av att röka, säger tobakshandlare Sjöberg.

I påskhelgen var det många krogar och näringsställen runt om på Öland som slog upp portarna för säsongen, däribland Villa Lavendel i Borgholm.

Den lilla restaurangen med rumsuthyrning längst ner på Badhusgatan drivs av fyra syskon Arvidsson med respektive, från Stockholm men med rötter i Räpplinge. Och i helgen var det Elin Sigfridsson, Jenny Arvidsson och Christine Arvidsson som höll grytorna kokande.

– Vi öppnade till påsken mest för att markandsföra oss. Till midsommar öppnar vi ”på riktigt”, säger Elin Sigfridsson som i matsalen med typisk ”hemma hos-känsla” frestade med laxcarpaccio, lammfärs och fetapaj, chevretäckt oxfilé med smörslungade rödbetor samt cognac- och vitchokladtårta.

– Till sommaren kommer vi dels att ha en liten á la cartemeny, och dels en kvällsmeny med två eller tre rätter.

Och den kan med fördel avnjutas ute på terrassen med utsikt över hamnen.

ROLF NILSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons