Annons

Visby Creperie & Logi öppnar filial i Borgholm

Den nuvarande restaurangverksamheten stängde ner i början av året och istället öppnar nu Creperie & Logi upp sin femte restaurang i lokalen med tillhörande innergård.
Borgholm • Publicerad 16 mars 2023 • Uppdaterad 20 mars 2023
Mattias Nordberg och Ann-Sofie Selling tar över restaurang i Borgholm.
Mattias Nordberg och Ann-Sofie Selling tar över restaurang i Borgholm.

– Vi har sedan en tid letat efter en restaurang som velat ta över lokalerna efter de tidigare krögarna sa upp kontraktet . Det känns extra kul att det nu fortsatt får vara ett creperie. Kombinationen av inredningsbutik med snickeri och möbler tillsammans med galetter och crepes känns väldigt bra, svensk matkultur som möter Frankrike gör att vi blir ett spännande utflyktsmål som vi hoppas kunna fortsätta hålla öppet året om, säger Ulrika Mittbrodt, fastighetsägare och delägare till Mittbrodts Möbler & Inredning.

Restaurangen öppnar snart upp i före detta Norrings Creperies lokal på Slottsgatan. Ulrika och Martin Mittbrodt äger fastigheten och driver sedan många år tillbaka snickeri och inredningsbutik i lokalerna. Sedan tidigare finns Creperie & Logi i Visby, Åre, Stockholm, Göteborg och inom kort även Borgholm.

Annons

– Öppningen kommer helt rätt i tiden och beräknas ske under våren. Vi började verka på en ö och fortsätter vidareutveckla företaget till ännu en annan vacker ö. Jag har själv varit en hel del på Öland genom åren och det känns väldigt fint att nu få vara med att bidra till öns näringsliv, säger Ann-Sofie Selling, en av grundarna till Creperie & Logi.

”Vi började verka på en ö och fortsätter vidareutveckla företaget till ännu en annan vacker ö.”
Ann-Sofie Selling

Creperie & Logi AB öppnade sin första restaurang 2006 i Visby på Wallers Plats i ”Strykjärnshuset”. Creperiet i Visby har även en vit svit som hyrs ut under hela året därav namnet logi samt streckillustrationen av Strykjärnshuset i loggan. Konceptet serverar matiga galetter och crepes tillsammans med bland annat fransk cider.

Galetter är gjorda av bovetemjöl och därför glutenfria.

– Som öbo sedan födseln känns det väldigt spännande att få bli en del av krogkulturen på vår syskonö. Vi ska verka för att berika ön med ett inspirerande utflyktsmål tillsammans med Mittbrodts Möbler & Inredning, säger Mattias Nordberg, grundare.

Här saknas innehåll

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons