Annons

Vattnet smakar unket

Ölänningarna upplever att det kommunala vattnet inte smakar som det brukar. De har till och med köpt vatten på flaska istället.
Södra Möckleby • Publicerad 10 augusti 2023
Ölänningarna upplever att vattnet inte smakar som det ska. Genrebild från iStock.
Ölänningarna upplever att vattnet inte smakar som det ska. Genrebild från iStock.Foto: vitapix

I Södra Möckleby har flera ölänningar upplevt att det kommunala vattnet smakar illa. Hur länge är svårt att svara på men en bybo säger att det varit ett problem i några veckor.

– Det smakar metall, unket och mögel, säger bybon.

Annons

Det var när ölänningens släkting kom på besök och reagerade på vattenkvalitén som bybon förstod att hen inte inbillat sig den underliga smaken. Efter att ha pratat med fler i byn kunde ölänningen konstatera att hen inte var ensam om att tycka att vattnet smakade unket.

Det är även några som blivit dåliga senaste tiden, om det beror på vattnet eller inte kan inte ölänningen svara på. Men hen har senaste dagarna köpt vatten på flaska istället för att dricka det kommunala vattnet.

En anmälan till Mörbylånga kommun är upprättad.

Ella SynneliusSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons