Annons

Vattenläckan är lagad – ”Det har gått bra”

Det har inträffat en vattenläcka men det är oklart hur de boende kommer att drabbas.
Böda • Publicerad 5 december 2023 • Uppdaterad 6 december 2023
En vattenläcka från ett annat tillfälle.
En vattenläcka från ett annat tillfälle.Foto: Arkiv

Under tisdagen inträffade en vattenläcka i Böda. Enligt ett pressmeddelande från Borgholm Energi är det oklart hur många som har drabbats och hur omfattande det är. Reparationsarbetet inleds imorgon onsdag.

– Det är huvudledningen i Böda som har drabbats men det är ingen stor läcka utan det pyser. I nuläget ska det inte vara några problem för de boende och det är därför vi väljer att börja reparera den imorgon. Annars hade vi gjort det direkt, säger Torgny Färm, Chef VA ledningsnät på Borgholm Energi.

Annons

Under reparationsarbetet kan det bli störningar i dricksvattenleveransen i form av dåligt tryck, inget tryck alls eller missfärgat vatten.

– Vi kommer veta mer om omfattningen imorgon när vi har grävt oss ner till röret.

Efter avslutat arbete kan det förekomma missfärgat vatten och luft i ledningsnätet. Spola tills det försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden.

Borgholm Energi påbörjade arbetet vid klockan 08.00 på morgonen. De har lyckats leda om vattnet så inget hushåll ska vara utan vatten.

– Däremot kan det bli störningar hos vissa Bödabor i form av sämre tryck i kranen.

När är ni färdiga?

– Jag vågar inte svara på det nu. Det är ganska blött i backen och vi håller nu på att pumpa rent och frilägga ledningen så att vi kan laga den på ett säkert sätt. Det arbetet kan ta lite tid.

Under onsdagseftermiddagen blev läckan lagad.

– Det har gått bra och trycket har också hållit sig bra för de boende, vi har inte fått några samtal om det. Men det kan finns risk för missfärgat vatten det närmaste dygnet.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons