Annons

Vattenläcka lagas akut - här kan boende hämta vatten

En vattenläcka har inträffat och Borgholm Energi har fått göra ett akut reparationsarbete. Vattnet stängs av för ett 80-tal fastigheter.
Byxelkrok • Publicerad 30 april 2024
Vattenläcka i Byxelkrok. Bilden är ett montage.
Vattenläcka i Byxelkrok. Bilden är ett montage.Foto: Arkiv, Pressbild

Under förmiddagen på tisdagen inträffade en vattenläcka på Svältergatan 38 i Byxelkrok. Borgholm Energi har påbörjat reparationsarbetet och från klockan 13.00 har vattnet stängts av för fastigheterna på Svältergatan 32-45, Sandbergsvägen 1-16, Kalkugnsvägen 1-12, Äskhorvegatan 10, Kortvägen 1-4, Brokvägen 1-7, Båtmansvägen 1-8, Enmarksvägen 3-25.

– Vi visste att det fanns en vattenläcka i området för flödet har ökat sakta men säkert. I natt jobbade vi för att lokalisera den och nu har den blivit så stor att vi måste laga den akut, säger Torgny Färm, chef VA ledningsnät på Borgholm Energi.

Annons

Borgholm Energi håller på och gräver sig ner till läckan.

– Förhoppningen är att vi ska kunna påbörja reparationsarbeten under tidig kväll. Då beräknas 55 fastigheter vara påverkade.

Det kommer att finnas möjlighet att hämta dricksvatten vid en vattentank som placeras vid Svältergatan/Neptunivägen.

Under reparationsarbetet kommer det tidvis att bli störningar när det gäller trafik, tillfarter och parkeringsmöjligheter. Omledning av trafik sker enligt skyltning.

Klockan 21.10 på tisdagskvällen var läckan lagad.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons