Annons

Varnar för vägkaos till skördefesten: ”Jag fick tre stenskott” – ”Jäkla idioter”

Tre timmar – tre olika stenskott. Bosse fick firmabilen förstörd och ryter till: ”Det kommer peppra alla som kör den vägen på skördefesten”.
– Det är det där helvetet som de lagt överallt, hojtar Bosse Nordqvist.
Södra Öland • Publicerad 29 september 2023 • Uppdaterad 2 oktober 2023
Varning för stenskott längs 925 på södra Öland.
Varning för stenskott längs 925 på södra Öland.Foto: Magnus Anderberg

Det var på 925:an mellan Gräsgård och Näsby på sydöstra Öland, en sträcka på knappt en mil, som Bosse Nordqvist på Bosses Rör drabbades på fredagsförmiddagen.

– Första stenskottet var 8.45, sedan fick jag två till innan klockan 11.00 när jag körde längs vägen och mötte husbilar, berättar han.

Annons

Det är så kallat oljegrus som lades ut för cirka tre veckor sedan, Ölandsbladet skrev inför arbetet – mellan Gammalsby och Ottenby.

– Det är det där helvetet de lagt överallt på den här sidan, jäkla idioter. Jag har hört flera som fått sina rutor sönderskjutna senaste veckorna.

Och nu är det väldigt mycket tung trafik ute i samband med skördefest och majsskörd bland annat.

– Jag ringde Peab och idiotförklarade dem: ”Sopa eller stäng av vägen nu”. Det här kommer peppra alla bilar som är ute och kör vägen i helgen, varnar Bosse.

– Det kostar folk tusentals kronor.

– Även då fick jag rutor förstörda av stenskott, säger Bosse.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons