GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Välbekanta inslag när familjedagen återvänder: ”går alltid hem hos ungarna”

I helgen gör familjedagen i Borgholm comeback. På kort tid har cityföreningen satt samman en dag med aktiviteter, som framför allt ska roa barnen.
Borgholm • Publicerad 27 oktober 2021
Kenneth Sunesson
Kenneth SunessonFoto: Carin Svensson/Kenth Jönsson

När Ölandsbladet pratade med cityföreningens nya ordförande Hillevi Thorsell för tre veckor sedan såg hon fram emot att kunna börja arrangera evenemang igen, såsom familjedagen. Och redan nu på lördag är det dags.

Ni måste ha dragit ihop det här snabbt, Kenneth Sunesson!?

– När Hillevi sa det så hade jag redan börjat planera här uppe, säger Kenneth och knackar lätt på tinningen. Men det visste ju inte hon, tillägger han med ett skratt.

– Det känns bra att komma tillbaka nu, att göra något kul för barnen.

Det mesta är sig likt sedan tidigare familjedagar. Under några timmar vid torget på lördag bjuds det på korv och bröd, lotterier, turer med stadståget, studs i hoppborgar med mera.

– Upplägget har varit väldigt lyckat så vi håller kvar vid det. Hoppborgar, brandbilar och godisregn - det går alltid hem hos ungarna, konstaterar Kenneth.

Förra familjedagen kunde barnen lägga straffsparkar på kommunalrådet Ilko Corcovic (S). Till på lördag har cityföreningen låtit tillverka en stor masonitskiva med hål i, som barnen får försöka träffa med bollar. Rykten gör dock gällande att kommunalrådet kommer vara på plats även nu, för att låta sig utmanas.

– Sen är det ju lite halloweentema, så barn som kommer utklädda får en liten present!

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.